Flytta ut

Tänkte på det häromdan när vi ändrade till sommartid, att när jag var liten, ändrade man inte till sommartid. Däremot flyttade man ut. Inte till sommarstugan utan till ett annat litet hus på gården.

I mitt fall var det till "brystâge", kanske bryggstuga, (ca 20 m från vanliga huset) men vet aldrig att dom bryggde nåt där. Hemma hos oss var det ett pyttelitet hus med bara ett rum, dit vi flyttade före midsommar och fram till hösten. Vi åt där, sov där och lagade mat där. Inget rinnande vatten fanns det och ingen diskbänk så vatten hämtade vi i hink från det vanliga huset och diskade gjorde vi på en bänk ute. Vet egentligen inte varför man gjorde så egentligen. Inget kylskåp hade vi heller på den tiden men i förrummet till jordkällaren fanns det iordningställt ett litet utrymme där vi förvarade sånt man idag har i kylskåp. Givetvis hade vi tjockmjölken ((tjuckmjâlka) där oxå:-) Inga bärbara telefoner eller mobiler fanns då, så vi hade monterta en ringklocka, så man fick springa ner till rätta huset när det ringde.

Det jag kommer ihåg däremot är att mamma alltid städade det vanliga huset från golv till tak, innan midsommar. Hur det kändes nåstan andäktigt att komma in där, lite svalt och så lukten av såpa och syrener. Kan känna den här känslan när som helst.

På somrarna hade vi min farbrors kor hemma hos oss några veckor, vet egentligen inte varför, men antagligen hade det med bete att göra. Mamma mjölkade för hand och givetvis fick jag oxå pröva på.

Även hos min momma och moffa flyttade man ut, i deras sommahus fanns en bakugn där man bakade tunnbröd höst och vår. Där hade man oxå sommarvatten. Det jag kommer ihåg mest därifrån är saften min momma alltid gjorde på sommarn, hon använde "essens" tror jag det heter, med hallonsmak eller jordgubbssmak, mmmmm.....Vi var ju ofta där eftersom mamma hjälpte till på slåttanna. Då gjorde momma och jag iordning fika som vi gick iväg med ut till lägderna där dom var. Givetvis hade vi med oss svagdricka oxå i såndär 3-litersflaska i träställning. Ofta fick jag rida på hästen, Frank, när vi skulle hem.

Alla smultron vi plockade där är oxå sånt man minns och när jag blev så stor att jag fick gå själv och hämta hem korna på eftermiddan. Då var man stolt!!

Kul att tänka tillbaka såhär ibland. Det var bättre förr heter det, vet inte om det stämmer men somrarna när jag var liten med slåtter, närheten till kor, kalvar, häst, höns och grisar och allt runtomkring, det är sånt jag skulle velat att mina barn hade fått uppleva.


På bra humör igen

Ja i morse bara rann mitt dåliga humör av mig, egentligen helt utan anledning, för ingenting är förändrat i grunden! Men ingen är gladare än jag.

Idag har varit en jättefin dag, solen har mestadels skinit och även kvällen har varit fin. Jag har varit ute och gått en timme, lite kyligt men det finns ju inget dåligt väder, så jag tog på en extra tröja.

Det lustiga var att när jag gick där i min ensamhet var det enda jag tänkte på att OM det hade varit sommar hade vi suttit ute på balkongen länge och bara njutit:-) Och vet ni, snart är vi där, snart är det SOMMAR!!

Den här bilden tog jag förra sommaren! Man kan riktigt känna hur skönt det var den dan.


Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinne!!!!


Lite mindre morr...

...idag, har försökt lägga min energi på "rätt" saker idag, ingen huvudvärk idag i alla fall.
Hoppas det blir lösningar på allt, annars blir det mycket energi som läggs på irritationsmoment,
till ingen nytta alls...


Morr.....


Tur att den här dan snart är slut! Har varit irriterad i stort sett hela dan, tom haft ont i huvet, jag som aldrig brukar ha det! Hoppas det känns bättre i morrn, annars blir det jobbigt!!

Tur att P gjort en jättegod Korv Stroganoff tills jag kom hem, mat lyfter humöret:-)

Per Magnus FridolfGooglade på min pappa och fick på Nättidningen RÖTTER fram den här bilden. Har aldrig sett den förut, men alla uppgifter stämde så jag förutsätter att det är han. Nostalgisk blir man i alla fall. Han var född 12 maj 1905 och dog 11 juli 1985.

Den här bilden däremot har vi som förstoring hemma hos mamma, med min farfar och farmor, Nils Magnus och Selina Nikolava, som jag aldrig hann träffa, och "lill-pappa" som jag alltid sagt när jag tittat på den här bilden.

 Uppgifterna här nedanför kommer från Gullikboken vad jag förstår


Huss, Per Magnus Fridolf
Anläggningsarbetare i Ragundabotten, Ragunda (Z).
Född 1905-05-12 i Torsgård, Ragunda (Z).
Död 1985-07-11.

 

f Nils Magnus Huss.Född 1882-02-14 i Torsgård, Ragunda (Z). Död 1954-06-19 i Pålgård, Ragunda (Z).    
 
   
 
m Selina Nikolava Backlund.Född 1881-04-09 i Hammarsgård, Ragunda (Z). Död 1952-03-04 i Pålgård, Ragunda (Z). mf   Per Backlund.Född 1837-05-23 i Gisselgård, Ragunda (Z). Död 1918-08-03 i Hammarsgård, Ragunda (Z). mff   Bengt Hemmingsson Backlund.Född 1803-01-11 i Kånkback, Ragunda (Z). Död 1842-06-12 i Gisselgård, Ragunda (Z).
mfm   Justina Persdotter.Född 1810-07-18 i Gisselgård, Ragunda (Z). Död 1895-06-30 i Gisselgård, Ragunda (Z).
mm   Katarina Persdotter Dagg.Född 1842-06-30 i Gevåg, Ragunda (Z). Död 1906-10-26 i Hammarsgård, Ragunda (Z).  
 

 

 

Gifte och barn


  Gift 1931-12-26
    Svea Valborg Andrietta Viklund Född 1901-05-01 i Ragunda (Z).
Död 1950-11-04 i Pålgård, Ragunda (Z).

      Gunnar Jon Magnus Huss. Född 1932-04-04 i Ragunda (Z).

  Gift 1954-06-05
    Margit Karin Kristina Åkerlund Född 1922-05-14 i Torsgård, Ragunda (Z).

      Märta Karin Huss. Född 1955-03-15 i Ragunda (Z).

 Uppgifter om mamma från Gullikboken. Hittar inga bilder från hennes släkt, men jag googlar vidare.

Åkerlund, Margit Karin Kristina
Född 1922-05-14 i Torsgård, Ragunda (Z).

 

f Olof Axel Åkerlund.Född 1892-11-30 i Lien, Ragunda (Z). Död 1966-01-12 i Hammarstrand, Ragunda (Z). ff   Bengt Johan Åkerlund.Född 1861-08-09 i Lien, Ragunda (Z). Död 1941-01-01. fff   Johan Åkerlund.Född 1836-01-05 i Stigsjö (Y). Död 1921-07-02 i Lien, Ragunda (Z).
ffm   Katarina Juliana Backlund.Född 1834-11-06 i Gisselgård, Ragunda (Z). Död 1911-02-27 i Lien, Ragunda (Z).
fm   Katarina Justina Ivarsdotter.Född 1866-07-24 i Lien, Ragunda (Z). Död 1920-06-27 i Lien, Ragunda (Z).  
 
m Elin Ester Amalia Berglund.Född 1894-06-09 i Ragunda (Z). Död 1971-04-25.    
 
   
 

 

 

Gifte och barn


  Gift 1954-06-05
    Per Magnus Fridolf Huss Anläggningsarbetare i Ragundabotten, Ragunda (Z).
Född 1905-05-12 i Torsgård, Ragunda (Z).
Död 1985-07-11.

      Märta Karin Huss. Född 1955-03-15 i Ragunda (Z).

 

 


Sommartid

I natt ställer vi fram klockan 1 timme och det blir sommartid. Har äntligen lärt mig nu att man ställer fram (sommarmöbeln) på våren och ställer tillbaka den på hösten. Så har vi gjort i Sverige sen 1980. Bra att det blir ljusare på kvällarna så man kan utnyttja dem bättre.

Det jag funderat på i många år är hur fungerar det med astrologi, hur räknas det då, måste ju bli fel nånstans, eller?? Inte för att jag är intresserad, läser ALDRIG horoskop numer, gjorde det alltid förut, utan det är bara av ren nyfikenhet jag funderat. Det sägs ju ha sån betydelse hur stjärnor och månar står i förhållande till varandra, men då måste det ju bli fel. Alltså hur blir det för personer som är födda under sommartiden, blir ju 1 timme fel då?Jungfru Marie Bebådelsedag - Vårfrudagen - Våffeldagen

Kärt barn har många namn! Nu har vi ätit våffellunch på jobbet, jättegott. Bara några timmar kvar, sen är det helg!

Dessutom tittar solen fram, kan det betyda att det blir bra väder så man slipper blåsa bort?


Spretig


Känner mig väldigt spretig i mitt bloggande just nu, men jag vill vara det. Skriva precis vad jag känner för och kommer på. Om nutid och dåtid och allt däremellan. Jag har väl en Spretig blogg då, i jämförelse med alla Träningsbloggar, Modebloggar och Matblogar. Får väl se vart det bär!! Ha en bra dag!!


Aprilväder

Googlade på Aprilväder och fick fram den här beskrivning, tycker att det stämmer ganska bra ned hur det har varit dom senaste dagarna!!  Hoppas på bättre väder i helgen.

      "I ena stunden värmer solen som vore det nästan sommar,
        medan den i andra stunden skyms av mörka moln och vi är
        tillbaks i vinterkylan. En kraftig vindil, snö och hagel fullbordar
        bilden av "typiskt aprilväder" med sina tvära kast mellan värme och kyla."
Nytt sovrum??

Har funderat ett längre tag (flera år) att tapetsera om i vårat sovrum. Inte vetat hur jag vill att det ska se ut. Inte haft några som helst ideer. Vi har ju inga vanliga rum i vårat hus, så det är stort, det har en liten "utbuktning" och så är det 2 dörrar till rummet. så placeringen av sängen är väldigt given. Det är snart 30 år sen vi tapetserade där så den tapeten är väl snart modern igen;-)

Nu har jag i alla fall fått en ide av dessa 2 bilder. Den översta är tapet men den undre är målat vad jag förstår. Jag tycker nog bäst om tapeten, men inser att vi nog inte kan ha hela rummet tvärrandigt, så nu ligger jag på kvällarna och funderar på vilka väggar man kan ha den och vad man ska ha på de andra. Kom just på att man kanske kan ha nederdelen med den här tapeten och enfärgat på överdelen, eller tvärtom. Sen undrar jag om man tapetserar på tvären eller om man tapetserar som vanligt mad mönsterpassning. Om den är långrandig kan man ju ha den på andra ledden oxå, med enfärgat upptill.

Ja ja, det blir nog många funderingar innan jag kommer till skott, men nu har jag ju kommit en bit på väg...

Jag återkommer!!

Tapeten finns på....http://www.midbec.se/   
och heter IndulgenceSteg.....i rätt riktning....

Har helt anspråkslöst börjat med promenader igen, förhoppningsvis kommer det att kännas bättre och bättre och bli ett bestående inslag i min vardag. Idag var bara tredje dan jag var ute, men det känns bra än så länge, trots stormen.

Har alltid tyckt om att gå på promenader, men för 2 år sedan var jag med i en stegtävling på jobbet under 6 veckor. Skamgränsen var 7000 steg/dag. Eftersom jag har ett stillasittande jobb var det till att utnyttja tidiga mornar, lunchraster, kvällar och givetvis helger. Gick mellan 7 och 15000 steg/dag och tanken var väl att man skulle ha skaffat sig en god vana. Man kan säga att för mig blev det precis tvärtom. Blev nog alldeles för intensivt under dom veckor tävlingen pågick. Känns  som jag inte gått nånting under dessa 2 år, mer än nån enstaka gång när jag fått för mig att nu ska det bli nya tag på promenerandet. 

Nu har jag bestämt att ta ett steg i taget, känns rätt att börja nu när det blivit ljusare på kvällarna och jag tycker ju egentligen att det är roligt att gå!!

Inte ha några krav på mig att gå ett visst antal steg eller ett visst antal minuter, utan bara göra precis så mycket jag känner för.

En tråkig grej med att promenera här är att det inte finns så många alternativa promenadvägar, utan det blir samma sträcka varje gång. Känns inte som Rv87 är nåt alternativ pga all trafik... men nu är jag på G i alla fall!!Skor, snöstjärnor och vår....

Häromdagen slopade jag vinterskorna och tog på mig ett par vanliga skor när jag åkte till jobbet, så skönt att snön börjar försvinna på vägar och gårdsplaner! Men jag är ju lite velig där för jag vill ju gärna att snön finns kvar länge för att komma ut och åka skoter. +10 i eftermiddags känns inte helt optimalt för mig!!

Kommer ihåg känslan från när man var liten och äntligen fick ta av sig sina tunga pjäxor som man i princip hade på sig hela vintrarna och fick börja använda sina "promenadskor". Hur lätt man kände sig när man sprang ut i dom.
Idag är ju varken vinterskor eller pjäxor särskilt tunga, men då var det verkligen skillnad! Jag fick oxå "löparskidor" och "löparpjäxor" när jag blev äldre och alla åkte "kommunskidan" där byarna i gamla Ragunda kommun tävlade mot varandra och det gicks nästan "man ur huse" för att just den byn skulle vinna. Jag var faktiskt riktigt duktig på längdskidor och fick en del priser. Sen åkte man ju för "Snöstjärnan", ju fler band man hade ju fler 2½ km-varv hade man åkt. Kanske skulle behövas såna lite mindre pretantiösa tävligar och aktiviteter idag oxå när "alla" barn och ungdomar sitter framför dator och TV, vi äldre är kanske inte så mycket bättre....


 


Vårvinter

Tror att vårvintern är den årstid jag gillar allra mest. Man har HELA den ljusa årstiden framför sig. Man märker från vecka till vecka hur mycket ljusare det blir. Man bara måste vara ute i solen och riktigt tanka solljus.

I morrn är det förresten Vårdagjämning, dag och natt är lika långa!!

Att sätta sig på skotern tidigt, lämna alla måsten bakom sig och bara njuta, det är LIVSKVALITÉ! Bara åka, eller grilla korv eller som idag varma mackor, bara vända ansiktet mot solen och njuta. Pimpla kanske om man nu känner för det!

Idag fick nån (inte jag) den här lille gynnaren på kroken...


Tjernobyl 26 april 1986

Tjernobyl i repris nu i Japan. I alla fall får man en hel del flashbacks om hur man kände då, den oro man kände och alla funderingar om hur det skulle påverka oss här.

Då var det bara ett hundratal mil ifrån oss, nu på andra sidan jordklotet.

Då var det den mänskliga faktorn, nu var det en jordbävning med efterföljande tsunami.

Då försökte Sovjetunionen hemlighålla det, nu sker det för öppen ridå, men ändå anar man att det mörkas en hel del.

Vad kommer att vara orsaken nästa gång det händer, för alldeles säkert händer det igen och igen! En atombomb kanske??

Becquerel var ett ord man hörde nästan dagligen under en lång tid. Man tog prover på älgkött, fisk och andra livsmedel för att se om det var tjänligt som föda.

Härdsmälta var/är ett annat ord som upprepas hela tiden och som är värsta scenariot.

Radioaktivt nedfall ännu ett fenomen som skapade oro. Kom det ner föroreningar genom nederbörden? Tror att det var den  sommaren som alla blommor och blad var alldeles ovanligt stora, berodde det på olyckan?

Ja många funderingar kan man ha, hur påverkar det vår generation, nästa generation och alla generationer efter den???????

Tänker på alla människor därborta, där de flesta säkert har mist nån när och kär, där många har förlorat allt de äger och har, förlorat sin försörjning och DESSUTOM ska de måsta oroa sig för hur de kommer att påverkas av utsläppen från kärnkraftverken!

Ta hand om varandra, var snälla med varandra, kramas och tala om hur mycket ni tycker om varandra!! Det ska jag göra!! 

 KRAM!


Frisk luft?

Har för mig att om det växer "skägg" på träden är det frisk och bra luft! I så fall är det väldigt bra luft i närheten av Språtaberget, där tog jag dessa kort häromdan. Hur länge kommer vi i så falla att få behålla den friska luften??


Ovanlig kombination

Nog för att jag har en ovanlig namnkombination, men det är ju 2 helt vanliga namn var för sig. Har alltid tvingat mina lärare att använda hela mitt namn, trots att dom många gånger försökt förenkla och bara använda ett av dem. Hade en lärare i engelska i mellanstadiet som kom på att han skulle "förengelska" mitt ena namn och kallade mig för "Mörda", hur kul var det!

Den här lilla historien tycker jag däremot är lite gullig, men visar oxå på hur svårt det är med namnkombinationer:-)

Vi har ju datatekniker som ringer in till oss på en slinga, där vem som helst av oss svarar. Vi svarar ju alltid med namn, men säkert inget dom lägger på minnet särskilt mycket, dom är bara glada att ha kommit fram för att avrapportera sitt jobb.

Den här dan ville en tekniker ha tag på just mig, han hade ringt till växeln för att bli kopplad till mig, han hade bett sin serviceledare kolla upp vad jag hade för direktnummer, men ingenstans hade han fått napp.
Till slut ringde han in till slingan och kom till en av mina kollegor. Plötsligt hör jag hur han skrattande säger:

-Nä, nån Mette Marit har vi inte här, du menar nog Märta Karin!!!!!

Skrattande kopplade han till mig och både teknikern och jag skrattade gott åt hans vedermödor för att hitta mig!!

Det är väl sånt här som förgyller den annars ganska grå vardagen! Man kan ju inte vara sur för att dom inte kommer ihåg vad man heter!Samma plats

Kom precis att tänka på vilka vanemänniskor vi är. Här hemma sitter vi alltid på samma plats vid matbordet, sitter på samma platser framför TV. Det här med matbordet har följt oss sen dotter M var liten, sen har barnen flyttats eftersom dom blivit äldre och klarat att äta själv, men jag o mannen har ALLTID suttit på samma platser.

Ibland kan det ju bli lite besvärligt, för P blir väldigt tjurig om nån tar hans plats, är det dessutom nåt främmande kan han ju inte bara säga till dem att flytta sig, men alla som känner han vet hur det är och sätter sig inte där. Jag har min plats mer för att det är händigt, om man ska hämta saker och så, för jag är kvinna och ska vara nära spisen, haha!!

Men det lite lustiga är att även när vi är bara vi 2 sitter vi alltid på samma platser och eftersom vi har ett stort bord med 6 platser, sitter vi i varsin ände av bordet och på varsin sida, dvs så långt ifrån varandra vi kan komma:-) Det här gör vi nog utan att tänka på det, det är så inrotat ATT det är våra platser.

I går kväll när barnen var här och presentade mig och vi skulle fika dristade sig dotter H till att ta min plats OCH jag klarade det alldeles utmärkt!! Jag sa ingenting om det, men jag kan säga att jag tänkte för mig själv att hon tagit MIN plats!

Hur är det hemma hos er, tycker att det är dags för lite kommentarer nu för jag ser ju att ni är ganska många som är in och läser!!

56

Ja idag fyller jag 56, femma-sexa, en ansenlig ålder och lastgammal för nån som är 10! Kommer ihåg när jag var liten och det pratades om år 2000, då skulle jag vara 45 och det tyckte jag var förskräckligt! Men det var ju så när jag var liten, att människor var gamla, när dom egentligen bara var medelålders. Käpp med silverkrycka var en vanlig present till den som fyllde 50 år. Hemska tanke.

Tycker ju t ex att min mamma var yngre när hon var 60 än när hon var 40! När jag var liten fanns det inte på kartan att hon skulle ha långbyxor t ex.  Möjligtvis om hon nån gång skulle åka längdskidor, men det var sällsynt. Nu har hon alltid långbyxor!! Tiderna förändras verkligen.

Tänkte lite på det här med jobb oxå, har hänt mer dom senaste 6 åren än vad jag nånsin trodde. Jobbade ju på Föreningsbanken/FöreningsSparbanken under 30 år, men kände mer och mer att jag var tvungen att pröva på nåt annat. Eftersom jag är uppvuxen i en generation som inte hoppade mellan olika jobb, var det en stor grej bara att tänka tanken. Jag som hade så bra jobb, som mamma sa. Men allteftersom jobbet förändrades så kände jag att det inte längre passade mig, så var det bara. Testade ju med tjänstledigt en sommar för att jobba på Aktsam, men inga blev anställda den sommaren. Kan säga att det var tungt att gå tillbaka till banken då.

Blev därför jätteglad när dom hörde av sig året efter och erbjöd fast jobb. Haha, jag blev headhuntad:-) Aktsam kändes ju lagom tryggt och bra, hade funnits på Hammarn i 15 år, så tom fega jag vågade "hoppa" från det välkända. Tänk om jag vetat då vad som skulle hända 2½ år senare, undrar hur jag gjort då och framför allt hur hade jag mått om jag stannat kvar?

Tänkte ju hela tiden när Aktsam la ner att jag var så gammal att jag aldrig mer skulle få ett jobb, i alla fann inte i närområdet. Den betalda uppsägningstiden vi fick var väldigt skön, som ett sabbatsår, men samtidigt väldigt orolig. Tänk om man vetat i början att man skulle få ett jobb, då skulle man nog ha utnyttjat och tagit tillvara den tiden på ett annat sätt, och dessutom bara njutit, utan oro.

Men så i slutet av juli ringde Af och ville att jag skulle ringa upp InfoCare i Stugun, dom hade ett bb-vik och var intresserade av mig. Allt föll på plats, jobbet är helt ok, även om Stugun ligger 6½ mil från Ede, så dagarna blir långa och jobbet är intensivt, men jag har ett jobb. Jag var inte slut på arbetsmarknaden, trots att jag passerat 50!!

Sammanfattningsvis kan man säga att det hänt mer de senaste 6 åren än under hela min jobbtid tidigare, och när allt löst sig så gör det ju inget i slutändan.

Ha en bra dag, det ska jag ha!!

Grattis på mig!!

Ännu en dag...

...snart till ända! Nattgästen Selina vaknade redan halv 7, så det har varit en lång dag, men inga problem att fylla den har det varit. Vi lyckades få respit till 8, men sen ville hon absolut kliva upp och äta frukost. Snabbt tog hon oxå på sig sina finkläder som hon hade packat ner själv, för hon ville vara fin när hon träffade K o A i Umeå.

Mor och far tog ingen sovmorron utan kom redan vid 10, så då blev jag "ledig" tidigare än planerat. Hade tänkt städa sen Selina farit och medan P var ute och skyltade skoterspår. Nu blev det i stället skotertur för mig oxå, kändes mycket roligare än städning faktiskt.

Efter lite middag har jag ändå jagat dammråttor och vardagsrummet luktar riktigt rent och fräscht igen = ett dåligt samvete mindre att brottas med!! Fönsterputs och gardinbyte återstår dock, men kändes inte lika aktuellt just nu.

Ja inte är det nån konst att få en helg att gå!!

 


En dag...

......som började med -15 men som sen  blev en strålande dag med sol och temperatur runt 0. Selina kom och vi packade för skotertur. Gjorde för först gången på väldigt länge varm choklad, dvs inte O´boy. Packade korv med tillbehör, saft, kaffe och choklad och packde ihop oss alla 3 på skotern. Vi hann inte mer än 100 m så klagade Selina att moffa körde alldeles för sakta:-) Vad ska det bli av henne? Sen gick  det dock bra, vi kom upp till Sörsjön, satt där och väntade på familjen PO, men efter 1 timme var vi så less så vi åkte vidare. En tur upp till Alaska för att sätta upp en tavla över skoterleder blev det.

På tillbakavägen mötte vi fam PO, 4 skotrar och pulka med 3 hundar. Efter en ny sväng till Alaska för att komplettera tavlan, åkte vi ner till Sörsjön och grillade i det fina vädret.Efter en skön stund där for vi hem, på hemväg satt Selina och sjöng i högan sky! Det är mysigt med skoteråkning;-)

Väl hemma blev det skumbad för lilla fröken, middag och lördagsgodis. Nu är kl 19.00  och hon har satt på nattlinne och borstat tänderna, återstår att se om hon orkar vara vaken till Melodifestivalen, där hennes favorit är Eric Saade.


Hon somnade halv 8, men precis när Eric Saade hade vunnit vaknade hon och kämpade sig till att titta när han spelade låten igen. Pussgurka!!


I alla fall!

Har kommit på mig med att när jag skriver inlägg här på bloggen så använder jag väldigt ofta "I alla fall". Ibland måste jag sitta och ta bort en del för då har jag skrivit det i flera meningar utan att jag tänkt på det. Bara så ni vet att jag är medveten om det "i alla fall";-)

                    I alla fall! I alla fall! I alla fall! I alla fall! I alla fall! I alla fall! I alla fall!

Jagad av vargar....


Har drömt jättekonstiga drömmar hela veckan, mest har jag varit jagad och i alla fall nån natt var jag en ren som jagades av en flock vargar! Inte så bra sömn blir det och kroppen är mörbultad som om jag blivit överkörd av en bulldozer! Beror nog på att det är sportlov, några är lediga, dessutom några sjuka, så vi andra får jobba alldeles för mycket mot vad som är nyttigt.

Skönt att det snart är helg så det blir lite vila, dessutom kommer "Pussgurkan" och ska sova hos oss från lördag till söndag. Mysigt! Kan nog bli en skotertur oxå om vädret tillåter.Bland det häftigaste jag sett....

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=1752748672500&comments

VM-guld, VM-guld, VM-guld.......VM-guuld, VM-guld....


Vilken skön revansch för Helena Ekholm! Nu kan hon vinna massor, för nu har hon passerat sin mentala spärr. Säkert släppte allt för henne när hon fick brons häromdan!

                                                                                              GRATTIS, GRATTIS HELENA!!


Semmeldag.....kaloridag....

 
En föraning om våren....

Nu är det tulpantider!! Finns det nåt finare än en bukett fräscha tulpaner! Det är absolut mina favoritblommor, känns som en föraning om vår och sommar! Dessutom blir dom rätt dekorativa när dom börjar vissna så man kan ha dem länge!


Jörgen Brink

Jörgen Brink är bara bäst! Vinner Vasaloppet för andra åert i rad. Hör precis nu att han åkt med en trasig stav 5-6 km, därför var han en minut efter under en period, men lyckades åka ikapp och vinna. Hoppas han nu för alltid slipper bli ihgkommen för "väggen" och i stället för sina insatser i Vasaloppsspåret!


Apropå ris eller ros...

En person som alla hade en åsikt om var Anna Anka!! Jag skriver hade, för plötsligt hör man inte ett ord om henne, vad hände? Var hon för extrem, eller??30 år

Har firat Maria idag på hennes 30-årsdag! Många tankar kommer en sån dag, många minnesbilder från åren som gått. Från den lilla hjälplösa varelsen som vi fick en kväll i mars -81 till den vuxna människa hon är idag. Tänk att 30 år kan kännas som så kort tid och ändå är det mer än halva MITT liv!!

Man tänker hela tiden när barnen är små att det och det ska vi göra sen, men plötsligt är dom utflugna och det där sen blev aldrig av för tiden gick så snabbt och hanns inte med. Men så är det nog för dom flesta, att tiden rusar iväg under småbarnsåren, detta eviga ekorrhjul som vi tvingas leva i.

Idag har vi firat 30-åringen, blivit förplägade med god mat och gott fika. Många vänner var där och firade, blir nog sent innan lugnet lägrar sig över Siljemyrberget!

Tack Maria för att du finns!!Ris eller ros?

Så var vi där igen! Media trissar upp "kriget" mot Petter Northug efter hans målgång i stafetten! Men är man så överlägsen måste man väl få showa lite inför hemmapubliken! Hade en svensk gjort likadant i Sverige hade nog ingen tyckt att det var förnedrande, då hade man bara hyllat överlägsenheten och tyckt att det var en häftig grej!

Varför är vissa personer såna som alla har åsikter om, som rör upp känslorna. Många gånger verkar man inte förstå ett det är en "roll" man spelar, utan tar allt på blodigt allvar. De jag tänker på är förutom Petter då...


   
 

OK, visst säger dom och gör korkade saker ibland, men det gör vi väl alla nån gång, eller.....Succé eller fiasko?

Ja i idrottsvärlden är det inte långt mellan succé och fiasko. Ena dagen är man hjälte, nästa är man inte vatten värd. Lite synd är det om utövarna, för dom gör alldeles säkert sitt allra bästa, men eftersom material och valla är en hel vetenskap, så verkar det som det är det som avgör hur det ska gå, inte åkarna. Måste vara väldigt frustrerande för åkarna att redan vid första stavtaget känna att man inte har en chans, och därmed är all träning förgäves. All heder åt dem som kämpar sig runt för att ändå genomföra loppen, helt utan chans.

Kanske dags att låta alla åka på likadana skidor, samma skidmärke, vallade av samma person för att få "rättvisa" tävlingar!!

Eller gammal hederlig Swix-valla på tjärade träskidor:-)

     

Just ja! Grattis till Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter idag och Marcus Hellner och Emil Jönsson häromdan!! Bra kämpat till alla andra som kämpat bra men som aldrig fick en chans pga "dåligt vallade" skidor!! 

RSS 2.0