Skrivkramp

Inte blivit nåt skrivit i helgen trots att det hänt en del. Selina har sovit här i 2 nätter, då händer det saker hela tiden:-) Tyvärr är lille Sigge på sjukhuset och det har nog gjort att man är orolig och därför inte har lust med nånting egentligen. Senaste rapporten är att det är lite bättre men jag vill att han ska komma hem och vara helt frisk och framför allt att dom vet vad det var han drabbades av. När man är bara 2 månader ska man inte behöva vara sjuk!!

Var dock på Zumba igår, det är så roligt och nyttigt!!

Selina och jag skördade det sista i mitt lilla trädgårdsland, vi åt morötter hela lördan, både råa och kokta. Slängde det som var visset i alla balkonglådor och satte lite ljung och annat fint i stället.

Vi tog små promenader, att gå balansgång på vägräcket var en klar favorit, det behövs inte mycket ibland!!

Att det inte är lätt att förstå allt vad vuxna säger och framförallt förstå innebörden bevisar det här lilla citatet från henne: -Pappa hade druckit alkoholFRITT och kunde inte köra bil!!

Nu är det dags att göra sig klar för avfärd mot Stugun!!

 

 


JAS

Den 7 augusti 1993 störtade ett JAS Gripen-plan under uppvisning över Riddarfjärden i centrala Stockholm. Vi var där och stod tillsammans med massor av människor mitt på Västerbron. Jag kommer ihåg hur jag tog tag i alla 3 barnens händer och rusade ner mot brofästet. Vi hade ju bara sett att planet störtade, inte vart det landade. Min skräck var att det skulle landa på andra sidan av bron, eftersom bron är välvd såg vi inte andra änden, och att bron skulle rasa. 

Allt gick dock bra, det blev en väldigt speciell stämning, alla pratade med alla, inte så vanligt i Stockholm att prata med okända!  Eftersom mobiler inte var så vanliga lånade folk telefoner för att ringa och berätta att allt var ok med dem.  

Kommer ihåg att man tänkte många gånger vad som kunde ha hänt, men tack och lov gick allt bra och inga människor blev skadade!

http://www.youtube.com/watch?v=mkgShfxTzmo
En prisfråga?

Utanför ICA i Stugun står det en skylt med texten:

Fleecevantar 10:-/st

Då undrar jag om det är 10:- eller 20:-/par som menas????

Hahaha....

Inte lätt när man har ett ovanligt namn!! Det här är mitt alias:-)

Vi har trevliga tekniker som ringer till oss på jobbet, men det är inte helt enkelt med mitt förnamn. För ett tag sen hörde jag hur en kollega säger till den han pratar med i telefon "Nä nån Mette Marit har vi inte här men Märta Karin!! När jag sen pratade med teknikern berättade han att han pratat både med växeln och sin SL för att få mitt telefonnummer, men det fanns ju ingen Mette Marit nånstans!!

Idag ringde samma tekniker igen och säger bl a att han har så svårt för mitt namn, men han kom ju fram i alla fall!! Döm om min förvåning när jag en stund senare ser att han skrivit i ärendet vi pratade om "Pratat med Mette Marit i Stugun.....":-) Men det förgyller ju ens dag!!


Morgongåva!!

Haha, jag har fått en telefon i present om jag vill ha den!!! En Nokia N8!! Men jag anar anledningen jag! Vaknade nämligen kl 3 av ett ljud, en liten trudelutt så där mitt i natten och min tanke var att P´s telefon blev strömlös! Hörde att han oxå rörde sig så jag visste att jag inte drömt! Sen kunde som inte jag somna och sova riktigt utan kände att jag måste ha koll så att han inte försov sig. Frågade lite försiktigt nån gång vid halv 5 när han skulle kliva upp men fick bara ett "SOV!!" till svar. Så det gjorde jag nog och vaknade när min väckare ringde. När jag kom ner i köket i morse låg telefonen på köksbordet med en orange klisterlapp uppe på med texten

                                                         Gomorron!
                                                  Du kan få överta den
                                                här telefonen om du vill!
                                                             Puss

Så jag antar att den blivit strömlös och att han försovit sig och gett upp sin alldeles nya telefon med touchskärm och allt som han haft såna problem att lära sig alla funktioner på och som han faktiskt lyckats med!! Den ingick när han förlängde nåt teleabonnemang. Jag får väl fundera om jag vill ha den, eller jag vill ha en men om den blir strömlös stup i kvarten vet jag inte om jag vill ha just den!!

Go´morron!!


Höstfint

Var tvungen att fota mina kämpande rosor idag!! Hoppas det blir soligt och fint och inte alltför kallt så alla knoppar hinner slå ut!! Inte så bra bilder men det hade börjat skymma när jag var ute:-(
Tiderna förändras!!

Tänk vad tiderna förändras!! Jag kommer ihåg när jag var liten, när det nästan inte fanns TV och folk umgicks! Det var julkalas och lottöppning och även andra bjudningar lite då och då. Eller man kanske bara träffades och spelade kort, kommer ihåg att eftersom mina föräldrar var "lite äldre" så var det ju inga av deras vänner som hade småbarn och då var jag alltid tvungen att sova middag även när jag var 5-6 år för att kunna vara vaken på kvällen när vi skulle gå bort.

Kommer ihåg på julaftnarna, vi hade ingen bil och vi firade alltid på Trefoten hos min momma och moffa, då åkte vi spark och fraktade alla julklappar på sparken när vi skulle hem. Kan se när vi åkte nerför backen från "Mannes" där i mörkret:-)

Lottöppning kanske behöver en förklaring i dessa snabbspelens tider när man vinner på direkten. Då fanns det bara Penninglotter och jag tror det var dragning 1 gång/månad. Då kunde man gå ihop några stycken om att köpa lotter som man hade förseglat i ett kuvert. Tror dragningen var den 15:de varje månad och då införskaffade man en dragningslista och så kollade man gemensamt om man vunnit, spännande!!!!! Kommer ihåg att dom första såg ut såhär.
Det jag egentligen tänkte på när jag skrev rubriken var att när det var dom stora kalasen, typ vi jul, då fick vi barn gå runt med ett fat och "bjuda" på cigaretter, cigarrer och cigariller som man dessutom rökte inne!! Vet inte hur många år jag köpte en stor fet Havannacigarr i ett träetui till min pappa!!!!! Hur många år förkortade jag hans liv? Tänk om man skulle låta barnen göra det idag!!!

En annan sak jag tänkte på är om man vill stävja nikotinbruket, varför är det då fortfarande tillåtet att snusa inomhus på så många arbetsplatser?? Rökarna måste ju gå ut!!

 


Min energi fortsätter!!

Har varit och friserat mig i kväll, känns så skönt!! Mia bjuder alltid på kaffe och kaka, och jag tackar alltid ja till det, tycker det är så mysigt att sitta där och fika! Problemet är att jag blir så pigg av kaffet att jag inte kan somna! Ändå tackar jag ja varje gång jag är där:-)

I kväll har jag därför försökt att utnyttja min energi och sytt 4 kuddfodral av ett av tygen jag köpte på IKEA, kände att jag var tvungen att göra det innan tyget hamnade i nån hög med andra oanvända tyger!! Färgglatt tyg, tycker det behövs såhär på hösten.

Om jag löser lite korsord nu så kanske jag kan somna sen!!

Hälsan för halsen - Bronzol

Ibland kommer jag på såna här saker, minns förpackningar och smaker från "förr i tiden", blir lite nostalgisk sådär! Kul då att man kan googla och hitta igen det man minns och få det bekräftat att man minns rätt!

Så här står det på Wikipedia:

"Lakrisal är en direkt fortsättning av den likartade varan
Bronzol, som lanserades som en halstablett. Reklamen för denna vara lever kvar i dess slogan: "Hälsa för halsen, Bronzol" med samma melodi som "Kvart över elva, halv tolv". Lakrits eller salmiak i halstabletter är något som funnits i olika sorters halstabletter i Norden sedan 50-talet. Även rena hostmediciner som Quilla-sirap använder samma smakämnen."


Som jag minns det så åt man dom nästan som godis:-)Nostalgi!! Apropå rubriken kommer jag ihåg när Rockfolket uppträdde på Centrum och bl a sjöng den här! Vilka minnen man har från det!! Då var dom betydligt yngre dock!!

http://www.youtube.com/watch?v=iKfZWBYHK0w

Kram på er!

Regn...

...regn och åter regn!!! Idag har det inte bara varit veckans tråkigaste dag, måndag  det har regnat och allt har varit jämngrått hela dagen. Tur man har haft Zumban att se fram emot. Tycker att det börjar gå riktigt bra nu, blir svettigare och svettigare för varje gång i alla fall och fler och fler steg sitter vilket känns väldigt bra. Men nog skulle det vara roligt att stå bredvid och titta på hur man egentligen ser ut:-)

Ett litet smakprov!

http://www.youtube.com/watch?v=qsSrq3HBa7A

Nu blir det att hoppa i säng, får se vad endorfinerna hittar på!!

Go´natt!!

Effektiv

Idag har jag varit effektiv, har verkligen gjort saker hela tiden och inte hamnat vid datorn eller fikat några långa stunder. Började med att stryka köksgardiner och hänga upp dom. Sen har jag städat och bytt gardiner i sovrummet, vädrat alla sängkläder, haft ur madrasserna och städat bort allt damm emellan dom. Usch!! Kvalstervarning!!! Däremellan har jag hunnit en sväng till mamma och varit på återvinningen. Sytt nya gardiner till farstun och satt upp dom. Tvättat alla sommargardiner som jag tagit ner samt en massa annan tvätt och hängt allt ute. Tur vi fick en smörgåstårta igår så den fick bli middag idag:-)

Det jag prioriterat bort idag oxå är tyvärr att vara ute, men känns så skönt att ha gjort så många "måsten" när det flöt på så bra!!

Nu ska jag lägga mig och njuta av vårt fräscha sovrum!! Go´natt!!

Birstabesöket...

...avlöpte tämligen smärtfritt. Satt och skrev en lista på väg ner, brukar glömma hälften eller bli så less att jag bara vill fara hem, men nu handlade jag allt på listan!!

En enfärgad vinröd långärmad tröja och en halsduk till samt bh och trosor blev det först. Sen ett IKEA besök där jag handlade lite billiga kastruller , en stekpanna och lite redskap till vår inneboende, kändes som han behövde det för att kunna laga lite mat. Några tygbitar blev det oxå, fick sån inspiration. En massa ljung till gravarna och hit hem, på Kupolens blomsteraffär hade dom fina och dessutom billigare än alla andra, 4 för 100:-. En frysbox på Media Markt var det viktigaste och det hittade vi oxå. Ingen dammsugare, men däremot ett nytt munstycke till vår gamla, det var ju det som var trasigt så jag blev lite snål:-)

Å sen blev det ett par blommiga stövlar, jag som inte ägt ett par stövlar på många år, men med fästingar och skit känns det som man behöver det ibland. Köpte dom på Rusta så man får väl se hur länge dom håller!

På hemväg blev det god tårta hos N, sen har vi lastat in allt och nu väntar jag bara på att frysen ska bli kall så vi kan bära upp alla saker från den gamla.

P köpte nya glasögon på Specsavers oxå, samt en hel del annat "nödvändigt"!

Lite synd bara att man missat att vara ute i den fina vädret, men man kan inte få allt. Men en smörgåstårta har vi fått idag förresten:-) Mums.......

Ha en trvlig kväll!!Årets...

...första frost har det varit i natt!! Känns lite tidigt men det verkar bli en alldeles fantastisk fin dag bara dimmolnen skingrar sig! Vi ska en snabbis till Sundsvall, sen ska vi äta tårta hos N. Skulle behöva vara på alla gravar och plocka bort alla blommor som blivit fula nu av både allt regn och nu oxå frosten. Köpa ljung ska jag nog göra idag, men känns lite för tidigt att dekorera gravarna ännu. En ny frysbox hoppas vi oxå hitta, den gamla i källarn känns inte helt pålitlig och dessutom vill jag ha den mer lättillgänglig så den ska få stå i "andra köket" hade jag tänkt. En ny dammsugare behöver vi oxå, den vi har börjar att bli alldeles för välanvänd nu!

Känns som det inte blir mycket vila den här helgen heller, men det är ju annat än jobb så det känns helt ok.

Hoppas ju hinna med lite utevistelse oxå!!

Ha´de´


Äntligen fredag

Så var det äntligen fredag efter en jobbig vecka, dock hade det varit bättre om klockan var 17 än 7, så även denna jobbdag var över. Bävar lite hur den ska fortlöpa när det fortfarande är många sjuka o lediga. Men, men, sen är det helg och verkar oxå ska bli bra väder så man kan vara ute!

Ett Birstabesök blir det i morrn och försenat födelsedagsfirande av N, men sen ska jag bara göra så lite som möjligt, även om det finns massor som borde göras! Putsa fönster och byta gardiner t ex.....men det kommer ju fler helger!

Ha en bra dag!!
Gårdagen...

...blev en aning bättre än dagen innan, men idag bävar jag för att det kommer fattas folk igen då G var rejält förkyld igår och antagligen blir hemma idag, hur blir det då? Dessutom känner jag oxå att en förkylning antagligen är i antågande, anar halsont och tungt huvud, men idag får jag kämpa på! Nyser gör jag oxå titt som tätt, vet inte om det är dålig inomhusluft som är problemet där!

Ja, ja, dom här dagarna har det inte blivit mycket gjort på hemmaplan, regnet har ju stått som spön i backen så inte en endaste promenad har det blivit (jag vet, man kan ta på regnkläder!), men har varit ganska mör när jag kommit hem, så det har varit ganska skönt att slappa framför TVn!

Idag ser det ovanligt ljust ute, tror inte det kommer en endaste regndroppe just nu i alla fall, och prognosen för helgen såg riktigt ljus ut!! Skulle vara skönt med liiite sol några dagar nu!

Idag blir det en av alla mina matlådor till lunch, tacopaj, förresten det var det igår oxå, då hade jag persiljejärpar med mig! Dessutom några av mina egenodlade morötter som börjar bli riktigt stora nu!

Tjao!
Frukost

Yoghurt Yoggi Jordgubb&Smultron (körsbär är oxå god), 2 mackor av Falu Rågrut med Milkos Bredbar och NyhlensHugossons goda skinka på och sen en stor kopp kaffe med mjölk, sen är jag redo för dagen!!

  


 
Oj...

...somnade som en stock före 10 trots mina farhågor och har sovit tills nu, dvs en halvtimme innan väckarn ska ringa, pigg och utvilad men fortfarande med lite ont i magen!! Tror jag hörde när P klev upp, men är inte säker!! En bra förutsättning för att dagen ska bli bättre än gårdagen är väl att man är utsövd, så det är bara att hålla tummarna och gilla läget nu! Att vakna bara en halvtimme innan väckarn är helt ok, då blir det som bara bonustid för då behöver man ju inte fundera på att man måste somna om!

Ha´de´!


Regn, regn, regn....

Usch vilken grå, trist och tråkig dag det varit idag!! Var trött innan och inte blir det bättre när det är sånt här väder! Tänk vad lite sol kan göra med ens humör egentligen!!  Dessutom var vi inte fler personer idag än igår, tom färre på em och bara kö, kö, kö överallt!! Brukar inte beröras så mycket av det, men idag fick jag ont i magen och det har inte gått över än:-( Bävar redan inför morrondagen, känns inte alls bra, hoppas bara att jag kan slappna av och somna, men just nu känns det inte så!

Kram!!


Vet inte...

...om det är Zumban som utsöndrar en massa endorfiner eller om det är det faktum att det är fullmåne som gjorde att jag var så pigg och inte kunde somna igår kväll!! Dessutom vaknade jag flera gånger under natten och till sist klarvaken kl 5, strax innan P´s väckare ringde!! Vill inte, vill inte, jag vill somna på en gång och sova tills min väckare ringer!! Nu låg jag där i 1½ timme och kände precis att John Blund var på G igen när det var dags att kliva upp!! Inte kul!

Zumban igår var lika kul som förra gången, känns som att jag tog i mer den här gången, kanske för att jag vet att jag med min som jag trodde dåliga kondis orkade hela tiden förra gången, vilket kändes väldigt positivt!! Det var tom ännu fler personer där igår. Helt fantastiskt vad mycket folk det finns i Bispgården med omnejd, ja det var även folk från både Hammar´n och Håsjö, men eftersom det var många även den här gången var det ju inte bara av nyfikenhet utan av intresse, vilket är kul när det ordnas nåt. Ser fram emot nästa måndag gör jag:-)

Nu dags för en ny arbetsdag, hoppas att nån av gårdagens sjuklingar är tillbaks idag!!

Ha en bra dag!!


11 september

11 september är ett datum som det ofta händer speciella saker på, inte bara terrordåden i USA! Ronnie Peterson dog 11 september 1978, Anna Lindh blev visserligen attackerad 10 september, men dog 11 september 2003.

Ett positivt minne från 11 september är att Maria ringde oss på kvällen 11 september 2007 och berättade att vi skulle få vårt första gemensamma barnbarn, tidigare samma dag hade våra vänner på Lidingö fått sitt femte barnbarn!!

Visst är det oxå konstigt att man oftast kommer ihåg vad man gjorde just i det ögonblicket man får veta om såna här speciella händelser!! Jag kan tom komma ihåg den morronen när John F Kennedy blivit mördad, jag var inte så gammal då och vi hade ingen TV, men jag kommer ihåg att jag låg i min säng i kammar´n och hörde dom upphetsade rösterna på radion!! Förutom 11 september minnena är oxå Olof Palmes död och Estoniakatastrofen såna händelser som ger speciella minnen!!

Får se om det händer nåt speciellt idag, positiva saker i så fall hoppas jag!!


Älgkött

Idag var det så dags för årets första (å största?) älgköttsleverans. P har lånat ut sin jakträtt i år, mot att vi fick köttet, för det var så mycket körning och fanns ingen pålitlig chaufför att tillgå. Nu blev det inte riktigt så pga en massa regn, så han fick vara med och vara jaktgäst några dagar!

Några vuxna djur har det blivit under veckan som nu har styckats och fördelats på jägarna. Kalvarna delas i halvor och lottas ut efter ett poängsystem, blev ingen den här gången dock. Men en filé blev det, ett par biffrader och stekar och en hel del köttfärs. I år var dessutom jag och köttkvarnen överens och det gick lätt och snabbt att mala, vissa gånger blir det bara stopp och strul, men inte idag.

Eftersom malningen gick så bra, bestämde jag mig för att göra lite köttbullar och köttfärsbiffar, känns så lyxigt att ha färdig mat i frysen!! Tog ju några timmar att göra, men sen när jag äntligen satte mig framför TV´n ville mina ögon inte vara öppna, utan jag har legat under en filt och halvlyssnat till Mia Skäringer! Nu har jag dock vilat färdigt och ska hoppa i säng och titta på slutet!!

Go´natt!!


Höstkläder...

...eller brist på höstkläder känns det som jag har! Har väl aldrig haft så stor skillnad på vilken årstid jag använt olika kläder, men just nu känns det som jag inte har några kläder att ha, endera är dom för somriga eller för vintriga, vet inte varför!! Har ju gått i kortbyxor sen i maj, men har väl fått inse att den säsongen är förbi nu, även om jag inte fryser, medan andra påpekar att det är kallt på morron. Är jag bara varm upptill fryser inte jag, så det så. Men, men, man får väl anpassa sig till vad som anses "normalt"!!

Men nu till mitt problem, jag har inga kläder att ha!! Tyckte att jag fick ihop en rätt bra garderob i vintras, med allehanda svarta, gråa och lite andra färger på kläderna, men dom känns lite för murriga och mörka att sätta på sig ännu. Eftersom hösten är så mörk känns det som man vill ha lite färgglada kläder, men inte sommarkläderna med kort ärm! Var ju i Sundsvall i tisdags, men hittade inte särskilt mycket, ett par svarta finbyxor och en röd fleecetröja. Men jag behöver färgglada överdelar och nya jeans! Beställa på nätet vill jag helst inte, för jag tycker man oftast blir besviken när det väl kommer, vill gärna känna på tyget för det är oftast mycket tunnare än vad det ser ut på bilderna och har då inget fint "fall"

Idag har vi finfredag eller temafredag på jobbet, dagens tema är väst!! Jag har ingen väst, så frågan var om jag skulle ta varselväst eller flytväst, men kom på den geniala iden att ta P´s väst till bröllopskostymen!! Så det blev finfredag idag, med mina nya svarta finbyxor, en knallblå lite glittrig blus från anno dazumal med en tjusig blå brosch i halsen, ett par blåa plastörhängen, klackskor och bröllopsvästen!! Helt ok tycker jag, men känns som jag är på maskerad, men lite får man ju offra sig:-) P däremot skakade på huvudet och undrade om jag skulle se ut så när vi skulle handla i eftermiddag, haha.

Go´kväll!!

Hmmm....

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om alla rapporter om att en (eller flera) björn setts på skogen!! PO1 hade haft den springande framför bilen häromdan på väg upp till sjön, en dam på byn hade sett den för några veckor sedan uppe vid Sörsjön och idag sprang några jägare på ett björnide inte alls långt ovanför vårat hus!!

Alltså jag vill ju gärna se den, men jag vill nog gärna sitta i en bil eller inomhus! Jag har ju alltid med mig kameran när jag åker med PO2 i lastbilen och oxå annars när vi åker upp i skogen, just för att eventuellt kunna fota en björn. Men nu känns det som den är alldeles för nära!! Vågar jag gå ut på mina promenader, eller?? Även om jag inte går upp i skogen, men är den så nära kan den väl lika gärna komma ner på byn!! Vi har ju en rådjursfamilj som titt som tätt går runt här på tomten, så vi bor ju som mitt i "vildmarken".

Nästa gång hoppas jag kunna använda en egen bild!!

Huuu!!!

Öppna landskap

Måste säg att jag blir så beklämd när man åker efter vägarna och ser all åkermark som inte blivit slagen och därmed snabbt växer igen och blir till skog!! Tänk så mycket slit tidigare generationer lagt ner för att få bort all sten och alla rötter och få marken odlingsbar, och nu på bara nåt år så är allt förstört! Tycker att även om man inte har jordbruk och behöver höet så skulle det vara lag på att man måste se till att höet blir slaget vare år och att det plogas upp och trädas med jämna mellanrum!!!!! Gäller givetvis även oss! Libottnarna t ex är ju gammal sjöbotten efter Ragundasjön och därför extra bördigt, nu växer allt fler lägdor igen där oxå. Även om man brukar åkermarken så är det inte längre nån som tar hand om "skrabbslåttern" utan diken och andra områden mellan lägdorna växer igen.

Överhuvud taget är det väl tragiskt att alla de små jordbruken lagts ner och att inga nya kommer i stället! Vet att jag har skrivit om det förut, att jag skulle ha önskat att mina barn hade fått vara med på "slåttanna" och allt annat jag fick vara med om när jag var liten och var hos min momma o moffa på deras lantgård.


Nyhetens behag

Efter några intensiva dagar med gäster och Selina har jag idag skjutsat 2 av 3 till tågstationen i Sundsvall. Innan var vi till McDonalds och åt, vet inte hur länge sen jag gjorde det senast, ett par år kanske. Kom att tänka på hur det var för 25-30 år sen, när vi var och hälsade på våra vänner på Lidingö, vad fantastiskt det var att äta på McDonalds!! Nästan lika fantastiskt var det att gå i alla affärer, HM, KappAhl, Lindex, ja alla dom stora affärerna med sånt utbud!

Idag finns ju allt detta oxå i Sundsvall, Östersund och en del även i Sollefteå, ingenting är särskilt "speciellt" längre. Kände bara när jag hade lämnat av på tågstation och for till Birsta att jag verkligen bara ville fara hem. Funderade på vad det var som var så speciellt då som är "bara vanligt" idag, men det var nog mycket "nyhetens behag" då för länge sen!

Så är det ju med mycket, det som var stort och speciellt, är idag bara vanligt, mycket pga TV och internet , att vi alla kan ta del av allt på ett helt annat sätt än förut. På både gott och ont.......


Zumba

Så har då kursen i Zumba som jag anmälde mig till börjat. Kan ju säga att det inte var nån mjukstart, utan full fart från början, bara att hänga med så gott det gick!! Kan säga att jag definitivt inte var sämst, utan de allra flesta av oss ca 60-70 personer varav en (1) kille var lika mycket nybörjare som jag!! Tur var väl att cd´n strulade lite så det blev några små pauser, men i stället höll vi på en halvtimme längre. Svettig blev man, och träningsverken kommer väl om ett par dar, men det var definitivt kul och helt klart väldigt bra motion!! Efter 12 veckor kan man säkert följa med mycket bättre i stegen, men med improvisation kommer man oxå långt:-)


Vad är det som händer????

Vad är det som händer?? Ja det undrar jag idag, vi åkte till Hammarn för att uträtta några saker och kom då på att vi skulle gå in på Brödbiten för att köpa en tårta eftersom vi dels skulle få lite försenat P-födelsedagsbesök och dels kommer vårat älgjaktsfrämmande i kväll! Men vad möttes vi av om inte en skylt där det stod "Måndag-Fredag 7-17". Blev mäkta förvånad eftersom jag var där och köpte en tårta förra lördan!! Man kan ju hoppas att det bara är tillfälligt och inte kommer att vara så hela hösten/vintern!! Men det stod inget om att det var tidsbegränsat, så det är väl att hoppas för mycket!! Har ju dessutom öppnat ett nytt fik, men där fanns inga tårtor att köpa. Man hade ju hoppats att den konkurrensen snarare hade ökat öppettiderna än minskat dom, men tydligen inte!!

När man då jobbar i Stugun, kan man alltså inte köpa tårta längre, eller så får man ta kompledigt några timmar för att utföra detta!! Man kan ju inte köpa den kl 7 på morron för det finns ingen möjlighet att förvara den, och i bilen är ju inget alternativ!!

Nu är det alltså andra gången på en vecka som jag noterat denna avveckling av vår huvudort, förra veckan var det klädvindan som inte fanns att köpa och idag var det "bara" en tårta!! Vad blir det nästa gång?? Jag blir så ledsen för allas vår skull som ändå valt att bo här!! Jag som alltid gillat uttrycket "En Ragundabo med framtidstro!" Måste säga att idag började jag misströsta!!! Visst kan man baka sin egen tårta, men idag ville vi ha en köpetårta, men det blev en fryst tårta från ICA istället!

SUCK!!


Ledig

Fredag kväll och jag har 4 lediga dagar framför mig, får främmande i morrn kväll och ska bara umgås och ha det skönt. Vädret verkar bli bra oxå så det blir nog mycke frisk luft och promenader!! I fjol när dom var här var vi uppe på Elefantberget, får se vad det blir den här gången, det är ju älgjakt så man får vara lite försiktig! Ett besök på Flatmo´s i Kälarne brukar oxå ingå! Lite friidrotts VM ska jag oxå försöka se innan det är slut, kanske kan föra lite tur med mig så vi Sverige får åtminstonde 1 medalj:-)

Nu blir det sängen!!

Trött

Jag är så trött, känns som jag bara sover väldigt ytligt och har så gjort hela veckan, vet inte varför? Somnar på en gång, men sen vaknar jag runt 1 och är jättepigg och kan inte somna om!! Ligger inte och oroar mig för nåt så det är inte därför! Sen innan väckarn ringer har jag lyckats somna igen och är dödstrött!!!! Tur det är fredag idag! GÄSP!!!!!!!!


3 kg köttfärs

Inhandlade 3 kg köttfärs igår på ICA, jaja det var för att det var extrapris, vi har älgfärs själv! I kväll har jag gjort en massa mat av all denna färs. 8 matlådor till mig med Chili con carne, perfekt eftersom P inte gillar! En tacopaj, får se om det oxå blir matlådor eller mat nån dag framöver, och så en massa köttbullar och biffar!! Går riktigt snabbt när man steker på långpanna i ugnen. Nu sitter jag här och väntar på att det ska kallna så jag kan stoppa in i frysen oxå!!

Det blev alltså ingen promenad i kväll heller, men jag känner mig så nöjd ändå så det gör inget:-)

Go´kväll!!
RSS 2.0