Ojojoj.....

vad långt mellan inläggen det blir! Men det är bara jobba, äta, sova, jobba, ät..................finns inte nån tid för nåt annat. Jo, jag har målat om en hall oxå, men det har tagit hela långa sommarn, men nu är det nog klart, problemet är bara att det behövs ett nytt golv oxå för att fullborda mitt verk. Sen ser ju rummen runt omkring bedrövliga ut nu när hallen är fräsch och fin........jaja, ska vila lite nu innan nästa projekt:-)

Idag har det i alla fall ätits tårta här i huset igen, idag var det käre maken som blev ett år äldre igen, dock betydligt lugnare än ifjol när han fyllde jämt. Grattis, grattis!

 

 


Grattis Kickan 22!!

Slutar alldeles strax jobbet och ska hem och äta Kickans egentillverkade tårtor, smakar säkert smaskens!

Ja, tänk vad fort åren går, känns "som igår" när hon var liten och alldeles nyfödd, eller liten o liten, hon var ju den största av våra barn när hon föddes, stannade ju ca 2 veckor extra i magen och växte på sig.Se hela bilden

Spännande!!
Konstigheter

Ibland förstår man inte riktigt hur det är tänkt, dessa saker har jag hittat när vi bott på hotell.

Den här gardinen satt helt omotiverat på väggen i hotellrummet i Arjeplog. Jag hade ju kunnat förstå om det varit ett tjockare tyg att det hade vara för att dämpa ljud, men en genomskinlig gardinkappa på en gardinstång mitt på väggen.......nää....I korridoren på samma hotell hade man kommit på hur man skulle kunna variera vägglamporna. Man hade helt enkelt tagit pappersark med olika mönster och satt fast dem utanpå skärmen med träklänypor. Jaja...Förra året i Trondheim var det oxå en liten speciell detalj. När man skulle gå in på toaletten fick man kliva ca 15 cm upp från hotellrumsgolvet. Dörren gick ner till golvet i rummet men toagolvet var upphöjt! Hade det varit nersänkt hade det ju inte varit så konstigt, för att slippa översvämning vid ev glömd kran, men det här förstod vi inte varför. Ett litet vattenfall kanske....


Semester

Ja, semester har jag haft i 3 veckor och nu har jag dessutom jobbat en oxå, tiden bara rusar iväg och man hinner inte allt man vill.

En liten semestertripp blev det i alla fall. Efter 3 år i Trondheim skulle vi då åka nån annanstans. Fortfarande kändes det som det var Norge som gällde så efter mycket funderande satte jag mig med en Norgekarta och hittade Bodö, lagom långt från Trondheim liksom. Dessutom hade P "hotat" med Trollstigen och det kändes som jag fick svindel bara jag tänkte på det, usch!! Tittar hellre upp på berg än nerför nån ravin.

Onsdan min andra semestervecka bar det så iväg, åkte över Strömsund, Vilhelmina och övernattade i Arjeplog. Nästa morgon fortsatte vi så över fjället med alla vackra vyer, efter ett tag började det så slutta neråt och efter några timmar närmade vi oss Bodö. Det är ju alltid svårt när man kommer till en ny stad, att veta hur stor den är och hur man hittar till något vettigt boende osv. I Bodö var det då inga problem, det började med "förstäder" med ganska mycket bebyggelse, efter ett tag såg vi oxå skyltar däe det stod "sentrum" så vi fortsatte framåt, stadsbebyggelsen tog vid och det kom fortfarande skyltar med "sentrum". Plötsligt kom vi till ett ganska stort torg och där tog vägen slut! Då hade vi kommit ut till havet och där vid torget låg ett 13 våningar högt SAS Radisson så P gick in och vi bokade ett rum och fick ett rum på nionde våningen med väldigt fin utsikt. Är nämligen väldigt fashinerade av alla dessa berg i alla dess formationer som finns överallt i Norge och såna kunde vi nu sitta och titta på dygnet runt om vi ville.

Bodö är dessutom en NATO-bas med en flygplats ca 1 km från centrum, så P kunde sitta och tittade på alla flygplan som landade dygnet runt, dessutom var det ju en hamn där, där bl a Hurtigruten gick in, så det fanns mycket att titta på. Dessutom var det alldeles ljust hela nätterna.

Vi stannade i Bodö 2 dagar, gick runt och tittade både i omgivningarna och i affärerna.

Lördag morron när vi vaknade stod regnet som spön i backen, vi åt frukost och fortsatte sedan färden mot Mo i Rana. Där regnade det nästan ännu mer, det bara forsade vatten från fjällen och alla åar och bäckar såg ut som det var vårflod igen. Efter lite fika fortsatte vi mot Sverige och Tärnaby. Jag hade tänkt att vi skulle övernatta där men klockan var inte så mycket, det regnade väldigt mycket där oxå och dessutom var det nån marknad så vi fortsatte hemåt. Efter 82 mil och drygt 11 timmar parkerade vi hemma och sov väldigt gott i våra egna sängar.
Visst är det otroligt vackert!?!? Nästan så det gör ont! Ibland känns det som det är målade kulisser!

Grattis Helena!!

Grattis på 26-årsdagen!! 

Kram!!

Hittade dessa bilder som hon tagit och skickat in till LTs sommarbild, fina tycker jag!!
RSS 2.0