Marcus Hellner

Givetvis har jag oxå kollat på Marcus Hellner idag, hans enorma klättring uppför slalombacken!! Vad skönt det måste ha varit att få slå Petter Northug!! Stort grattis!!


Ännu en helg till ända

3 lediga dagar går alldeles för fort!! Känns som jag bara har hunnit hälften av vad jag tänkte innan att jag skulle göra. Men en del har jag ju hunnit!

På fredag, trettondan, var det fint väder och efter att ha handlat tog jag en promenad. Efter den promenaden tog jag en till promenad, den här gången pulsade jag i snön i skoterspåret och med kameran. Härligt väder och så fint med all snö. Dessutom hade oxå skogens konung tagit en promenad alldeles innan mig, jag tror nog att han stod nånstans utom synhåll och hade koll på mig, så nära kändes det.
I går lördag var vi till Sundsvall. Både P och jag hade några få ärenden men ändå tog det hela dan. Träffade en hel del folk hemifrån så allt tog sin tid. Åt gjorde vi oxå innan vi for hem. Jag införskaffade en ny mobil, ska försöka bli lite mer uppdaterad på alla nyheter...dvs de skapade behoven som tydligen behövs i vår alltmer uppdaterade och snurriga värld.....!! Roade mig oxå med att jämföra mina 4 telefoner:-) Ett par nya täckbyxor hittade jag oxå till sist som är jättesköna och inte kostar 1000-talskronor!!!

Idag har jag varit en sväng till mamma, varit ute på ännu en skoterspårpromenad, dock inga nya älgspår, men rejält med snö, ja en riktig "oppläga" på sina håll.

I morrn börjar den långa räckan av arbetsdagar fram till påsk, men i morrn kväll börjar oxå Zumban:-)


Ännu mera snö

I natt hade det kommit ännu mera snö hemma, upp emot 1 dm, men i natt var det nån minusgrad så det var inte lika tung snö!! På "låglandet" Lien - Hammar´n - Krokvåg hade det kommit mycket mindre, men efter Stadsbergstunneln var det mycket snö och totalt oplogat:-( Tog en evärderlig tid att komma till jobbet pga det!!

Vet inte vad som hänt med snöröjningen den här vintern, men är ofta dåligt plogat. Man kanske utgår från hur mycket det kommit på Hammar´n och därför inte plogar.....

Idag är det Trettondagsafton, det tycker i alla fall jag är en helgdag, men vi jobbar heldag idag, dvs till 17.10. Känns ju som man missar en helgdag, visst man kan utnyttja sina AT dagar, men dom kan man ju behöva om man absolut måste vara ledig. Att ta en halv sån känns inte heller aktuellt när man har så långt att åka, så jag jobbar och ser glad ut.....

Nu är vi bjudna på Sigges dop oxå, 11 februari hemma hos oss:-) Selina döptes i gamla kyrkan, men det är ju liite kallt nu, så då får vi äran att vara "kyrklokal". Våra 3 döttrar liksom deras 2 kusiner är oxå döpta här hemma, vi har en jättefin glasskål som agerat dopfunt.

Skulle förresten handla idag efter jobbet....eftersom det är trettondagsafton har jag faarit förbi ICA varje dag efter jobbet och kollat om dom ev skulle stänga tidigare, men inte minsta lilla lapp på DÖRREN!! Idag när vi kom dit vid 18 var det stängt!! Långt till höger om dörren satt det en liten lapp om öppettiderna och båda mataffärerna stängde 17!! Näväl, vi svälter ju inte ihjäl för det, men tycker faktiskt att man ska ha en STOR lapp på DÖRREN!!

Måste bara visa en bild som jag tog för 2 vintrar sen på ett träd utanför jobbet, ungefär såhär ser det ut nu oxå, så fluffigt och vitt och fint!! Men jag hade ingen kamera med mig.Snö och tö

För min del får det gärna snöa och bli mycket snö, men varför kan det inte vara 5 minusgrader när det snöar i stället för som nu runt nollan eller nån plusgrad. Blir ju så tung och blöt snö då, och dessutom blir den väldigt hal när ett par bilar kört på den. Idag på väg till jobbet var det helt oplogat hela vägen, 6½ mil i snömodd, man känner sig som en smörklick i en stekpanna och det är inget jag känner mig bekväm med direkt!!

Hoppas verkligen att det är plogat tills vi ska hem!!

Känns som jag har nån skit i kroppen oxå. Var på massage för drygt en vecka sen och efter det har jag bara kännt mig konstig, tror att det är nåt som vill komma ut, sen gör väl inte all julmat att man mår särskilt bra heller. Vaknar en massa gånger på natten oxå, visserligen somnar jag om på en gång, men skulle kännas mycket bättre att få sova hela natten utan avbrott.

Jaja, det bryter väl ut nåt eller så försvinner det av sig själv ändå!! Snart 3 dagar ledigt så kanske det ordnar sig:-)

Tyvärr var det inte mycket bättre när vi for hem:-( Vet inte riktigt hur dom plogar för det är riktigt renplogat i kanterna men väldigt mycket kvar i mitten!!


2012

Jaha, vad har jag att se fram emot under 2012 då? En hel del känns det som!!

Till veckan, 10-11/1 ska jag och 2 andra från jobbet till Stockholm på konferens.

Veckan därefter tar dotter K sin sjuksköterskeexamen så då blir det Umeå 19-20/1.

Ännu veckan därpå fyller "måg" M 40 år och och drygt en vecka senare "måg" E 33 år.

Sigges dop nångång i februari är det oxå aviserat om.

Ja sen blir det förhoppningsvis lugnt men spännande nån vecka innan barnbarn nr 3 tittar ut, får väl se om det blir på moster M´s födelsedag den 5 mars eller om det får en egen dag.

Ja sen  är det ju min födelsedag den 15 mars, sen är det så långt i framtiden så det syns inget mer i spåkulan;-)

Förhoppningsvis blir det en del skoterturer i fint väder på helgerna, förhoppningsvis får alla vara friska och pigga
och förhoppningsvis kommer Selina och sover hos oss lite då och då, vad mer kan man önska??


Uppdatering

24 oktober skrev jag mitt senaste inlägg - vet inte vad som hände men plötsligt försvann väl inspirationen eller nåt - har inte ens varit in och kollat i bloggen, men ser nu att det hela tiden varit några tappra som varit in och kollat varje dag!! Imponerande. Gör ett nytt försök nu, får se hur länge det håller i sig den här gången.

Vet inte om det hänt så mycket under dessa månader sen jag skrev sist, Sigge mår bra, Selina har sovit här och jag har Zumbat och tyckt att det varit lika roligt varje gång, börjar igen 9 januari och jag ska givetvis vara med.

 

På jobbet går det sin "gilla gång", inget har hänt varken positivt eller negativt.....

Målat min "skänk" och är mycket nöjd med det, "ska bara" få dit dom nya handtagen oxå.....

"Biggest looser" har avslutats och det blev minus om än inte med mycket.... 

Stickat en Pippi-tröja till Selina, var väldigt länge sen jag gjorde det senast, men den blev klar till jul:-)Jul och nyår har passerat. 3 julaftnar har vi firat, 24 - 25 - 27, men det är bara trevligt. Dotter H blev dessutom fästmö på julafton då hennes E friade, en överraskning för alla inklusive H! Men så roligt, nu är det inte heller alltför länge innan deras lilla bebis tittar ut.Dagmar drog oxå förbi, med strömavbrott och mobilnätsavbrott och en del kullblåsta träd.
Nyår firades hemma i lugn och ro och med god mat, traditionsenligt med vår kompis E. Vol-au-vent med räkstuvning, planka med älgfilé och varm ananas med tjinuskisås och gammeldags vaniljglass. 5 raketer hade vi oxå, men runt omkring small det desto mer. Kallt var det oxå på nyårsafton, drygt 20 minus, men jag tog en promenad både då och igår på nyårsdan, ska försöka få det till en vana, att gå en kortare promenad, men varje dag. Dessutom går det ju mot ljusare tider. Har varit många väldigt fina dagar under hela förjulstiden oxå.Ja det var väl en kort sammanfattning av de senaste månaderna!

RSS 2.0