Vilda djur

Ja, dom vilda djuren har det säkert väldigt besvärligt eftersom det är en"riktig" vinter med mycket snö, en rejäl tö så det blev skare och så mer snö på det. Men VARFÖR måste dom befinna sig på eller alldeles i närheten av dom stora vägarna så att dom ska bli överkörda? När jag åker till jobbet i Stugun har jag ont i ögonen när jag kommer fram, för man tittar mer på sidorna av vägen än på den för att ev upptäcka djuren. Jag har ju flera gånger sett älgar både på och bredvid vägen, kronhjort i Krångede och när man precis passerat Jämtlamell och börjar slappna av då hoppade det 2 rådjur framför bilen. Pust!

Eftersom det är skymning både när man åker på morronen och när man far hem så är det mycket som ser ut som djur, t ex baksidan av skyltar, reflexer efter skoterlederna och böjda grenar.

Det är ju inte så att jag inte tycker om djuren, jag tycker bara inte om att dom ska vara på vägarna. I söndags när det hade börjat skymma stod det plötsligt 4 rådjur vid vårat fågelbord ca 2 meter från köksfönstret. Eftersom det var mörkt där jag stod kunde jag stå och titta länge utan att dom såg mig, men jag är alldeles säker på att dom hörde mig för dom vippade väldigt med öronen. Älgarna är ståtliga, men inte är dom fina, jag tycker dom ser ut lite som urtidsdjur, hjortar liksom rådjur tycker jag däremot är fina att titta på.

        

Hav förtröstan alla småbarns- och tonårsföräldrar!!

Ja, jag säger då det, under väldigt många år åt vi en väldigt ensidig kost med pasta i alla former och ris, för att vi skulle äta samma mat hela familjen och där vanlig kokt potatis inte var särskilt populärt. Många andra "vanliga" maträtter var inte heller särskilt populära. Kan säga att när vi för några år sedan blev 2 i hushållet åt vi kokt potatis nästan varje dag under en lång tid.

Mycket förvånad blir man då när man hör att en dotter bjuder på kokt torsk med äggsås, den andra äter blodpudding och den tredje berättar att hon ofta äter både kokt potatis och broccoli. Kan säga att det var tre av dom saker som inte var populära när dom bodde hemma. Tänk vad mycket enklare det hade varit om man kunnat laga sån mat även när dom bodde hemma, men det kanske är sånt som kommer med åren!!

Puss på er mina kära barn!!

Se hela bilden        

2008-01-10

I dag är det ett år sen jag startade min blogg och skrev mitt första inlägg som löd så här:

"Vad ska min blogg handla om då? Ja, jag är för första gången i mitt liv arbetslös och vet inte vad som väntar runt hörnet, kanske kan bloggen bli en terapi i väntan på ett nytt jobb. Jag har också för några månader sedan fått mitt första barnbarn, känns jättespännande och kan säkert ge upphov till små inlägg. Sen finns det mycket däremellan som säkert är värt att ventilera, vi får väl se
!!"

I dag har jag ju ett jobb och lilla S är ett år äldre och alldeles bedårande förståss. Tror att det var bra att skriva blogg under tiden jag var arbetslös, men känns fortfarande som det är kul att skriva ner sina funderingar, då finns dom liksom bevarade. Även om jag främst skriver för mig själv så är det ju kul att några hittar till min blogg, men precis som alla andra tycker jag att det är alldeles för få som ger sig till känna och kommenterar. På nyårsdan t ex var det väldigt många som besökte min sida (med mina mått mätt) men inte en enda som skrev ens ett litet "Gott Nytt År". Tråkigt!!

Men jag skriver på när jag känner att jag har nåt jag vill bevara och dela med mig av.

Nu är det middag!

Ha de´!

3 månader

Nu är det drygt 3 månader utan en endaste helgdag, förutom lördag/söndag.  Långfredag är 10 april, och då är det vår!  Konstigt det där, när det är höst längtar man till vintern, nu när det är vinter och dessutom en riktig vinter då börjar man plötsligt längta till våren, sen när det är vår vill man att det snabbt ska bli sommarvarmt och slutligen längtar man till de fina höstfärgerna och den höga och klara luften. Ja, varför kan man aldrig vara nöjd och bara njuta av årstidernas gång för alla har ju sin tjusning. Konstigt!

     

 

Har dom läst fel i almanackan??

Vi var till Sundsvall/Birsta i lördags och då fikade vi på Cafe Charm och vad låg där så frestande på en hylla i fikadisken? Jo, SEMLOR i början av januari!! Kan ingenting få vara som det ska, vi har ju precis ätit upp julskinkan!!

I dag när jag for hem från jobbet såg jag att många plockat bort sina adventsljusstakar från fönstren, det kändes oxå lite tidigt tycker jag, men det är väl samma där att har man pyntat med allt utom gran redan till första advent är man less nu. Men jag håller nog på Tjugondedag Knut jag, lite tradition får man väl behålla.

Förresten köpte vi inga semlor, det får nog bli mycket närmare fettisda´n, även om den såg väldigt god ut!!


2009

Ja, så är årets första dag snart till ända. Man funderar lite på vad det nya året ska innebära. Man hoppas att ens nära och kära och givetvis oxå jag själv ska få vara friska och i övrigt tillfreds med livet.

Om man jämför med för ett år sen, när man var arbetslös och 50+ och trodde att man aldrig skulle få ett jobb så har det ju varit positivt. Synd bara att man inte hade facit redan där vid årsskiftet och hade kunnat njuta mer av ledigheten och oxå utnyttjat den bättre på många olika sätt. Men nu har jag ett jobb jag trivs med, pratar med många trevliga människor varje dag och lär mig nya saker hela tiden. Nackdelen är dom långa dagarna, men i dessa tider ska man bara vara glad att man har ett jobb att åka till!

I övrigt kanske man ska börja röra på sig lite igen, känns som jag har varit i ide alldeles för länge nu, är ju en periodmänniska när det gäller att röra på mig, lite allt eller inget är det som gäller. Nyttigare mat skulle heller inte skada, men känns bara jobbigt när man inte är hemma före 6 på kvällen.

Ja, den som lever får se vad 2009 har att erbjuda. Nu ska jag sova för i morrn är det arbetsdag och väckar´n ringer strax före 6.

God natt!

RSS 2.0