Glad Påsk!


SUCK!!!

Varför har man jag så dålig karaktär när det gäller sånt här??? Finns det inte så är det inga problem, men.......


Minne 2

Som ni vet så har små grytor oxå öron!! När jag var liten och dom pratade om sånt jag inte skulle få höra eller veta så använde dom typ rövarspråk eller fikonspråk, kunde låta t ex,

Varbe skarbe virbe görbe nurbe dårbe??

Tror att jag listade ut detta "hemliga" språk ganska snabbt:-)

Vet ni förresten att ordet "fimp" kommer från fikonspråket?

Stump=mpstu=fimpstukon!!

Go´natt!

Minne

Kommer ihåg att min momma alltid berättade sagor om Stor-Klas och Lill-Klas när jag sov över. Kommer inte alls ihåg vad det handlade om, fanns ingen sagobok eller så, men att jag alltid ville att hon skulle berätta så det måste ha varit en bra saga. Har googlat lite för att se om jag kommer ihåg nåt, men kan tänka mig att hon hittade på innehållet även om det fanns  en riktig saga i grunden.

"Lill-Klas och Stor-Klas
(Lille Claus og store Claus) är en konstsaga från 1835 av H. C. Andersen handlar om två män som lurar varandra. Lill-Klas lurar bland annat Stor-Klas att slå ihjäl sin farmor"

Får kolla om man kan hitta nån bok och läsa den.
Körslaget

Har varit på körkonsert eller musikgudstjänst i Ragunda kyrka i kväll. Tänk att körång får en att må så bra! 3 körer turades om att sjunga, men helt klart är det ReMix som får en att må som allra bäst!

Med den glädje som dom förmedlar och givetvis med Stinas fantastiska glöd kan man bara njuta!!! DEssutom är dom väldigt bra!! Längtar redan till nästa konsert!

Nu ska jag krypa ner i sängen och mysa!!


Min drömbil

Min drömbil, Nissan Quashqai, hoppas jag får äga en sån nån gång!!

Vår

Jä äntligen är det vår oxå i mina ögon! Har nu på morron, i stormen, varit ut på en liten runda hör på gården. Tittat på alla knoppar som börjar komma upp i rabatterna. Misstänker att det inye blir mer än knoppar för vi har ett rådjur som är väldigt närgånget. I går kväll när det mörknat var det bara en meter från köksfönstret och fast vi rörde oss inne i ljuset flyttade det sig bara lite grann.

Ja, ja. Borta vid garaget hittade jag i alla fall en (1) tussilago som precis börjat slå ut och visa sin gula sol, så nu är jag nöjd, för sen brukar det bara explodera!!Var tvungen att gå ut och titta en gång till, och då fanns det ytterligare en där, den fanns INTE där första gången!
Jag säger ju att det brukar explodera!Vedhögen...

...växer och än så länge är alla fingrar i behåll! Den här högen, som är större idag ska så småningom fraktas till Näset!!


Landstrom

Jag är inte särskilt musikalisk, lyssnar inte ofta på musik, köper CDar ibland, lyssnar en gång eller två och sen ligger den där. Vet inte varför, för jag har en väldigt musikalisk familj, måste komma från P antar jag. Visst jag tycker om att lyssna, men inget jag tänker på när jag går hemma. Tycker att det är så skönt när det är tyst!!! Kanske har att göra med att det är ljud omkring en hela dagarna, att man pratar i telefon väldigt mycket på jobbet.

Vi hade besök på jobbet för ett tag sedan av företagshälsovården. Vi pratade om vad/om jag motionerade och att jag tyckte det var tråkigt att vara ute och gå. Då föreslog hon att jag skulle lyssna på bok eller musik, men kände att det var ingenting för mig. JAG VILL JU HA DET TYST!!

När jag kör bil vill jag oxå ha det tyst, men om P är med och han kör lyssnar jag gärna på musik, lite konstigt men så är det! Både hans skivor och mina.

Jag kan väl säga att jag har en väldigt blandad musiksmak, ingen särskild favorit. Lyssnar på 60-tal, Jill Johnson, Kalle Christiansson, Brolle osv.

Lite till och från har jag lyssnat på Landstorm, kanske mest för att dom kommer härifrån, och har tyckt att det varit bra låtar. Så nu har jag köpt CDn. Låg i soffan i vardagsrummet,  blundade och njöt!! Jag är inte så mycket för att lyssna på texter, utan det är mer musiken jag faller för. Det här är helt klart en skiva i min smak, och jag kommer att lyssna på den många gånger, kanske tom när jag kör bil:-)Ännu en dag...

... i lättjans tecken! Dammsugade igår kväll, men orkade inte torka golvet.  Gjorde det i morse i stället.

Sen kom barnens kusin D hit, hämtade lite möbler han haft deponerade här ett tag, fikade och pratade en stund innan han styrde kosan mot huvudstaden.

Gick runt och kollade efter tussilago idag oxå, men de lyser fortfarande med sin frånvaro! Satt ute en stund, men eftersom solen inte visat sig idag blev det en väldigt kort stund!

Igår fick vi 2 fiskar av en granne, så dessa har vi avnjutit till middag. Sen blev det 13-årsfika hos P, som blir tonåring idag.

Nu laddar vi för Mästarnas Mästare, hejar på Stenmark gör jag!! Han är så smart och använder sin kraft vid precis rätt tillfällen!! 
Lördag 2 april

Nu känns det som våren kommit på allvar. Jag har letat fram ett pärgräv och börjat med lite dikning, är barnsligt förtjust i det. Måste göras varje vår, haha!!

Annars har det här varit en dag utan några egentliga måsten. Vi låg länge, sen bakade jag en kaka. Den var god, men en aning för smulig, tyckte jag.

Besökt återvinningen och pantat flaskor. Handlat för mitt presentkort på Wahlbergs, en stor lykta blev det, en sån man kan ha på bron med ett ljus i.

Handlat present till P som fyller år i morrn.

Köpt en ny klädvinda i år igen!! Den förra gillade inte när det stormade förra veckan och jag glömt ta in handdukarna som hängde där.

Hunnit med en promenad i det varma vädret. Gått runt och kollat efter tussilago oxå, men inte hittat en endaste liten en. Däremot har jag sett en massa små gröna saker som kommer upp i rabatterna vid husväggen, häftigt!!

Nu har vi ätit middag och jag känner att både köket och mitt välbefinnande skulle må bra av en sväng med dammsugaren!! Kanske, kanske.....

Eftersom jag inte hittade nån tussilago får det bli bild på min kaka i stället!

Trevlig kväll!!
Vedtider - orostider

Nu tillverkas nästa års ved för fullt, måste säga att jag alltid är lika orolig varje år. Att nåt finger blir avkapat, eller nåt ännu värre.För några år sedan när jag fortfarande jobbade på banken hände de nämligen en olycka!

Jag satt i kassan, hade en lång kö framför mig, mina kollegor satt upptagna med kunder och då ringde telefonen. I andra änden var dotter K som lätt orolig säger:

- Har du hört nåt från pappa? Jag kom precis ner i köket, det är blod överallt och både pappa och bilen     är borta!!!!!!!!!!!!

Där satt jag i kassan, ingen som kunde avlösa mig, så jag fick avsluta samtalet så lugnt som möjligt, Med ett stelt leende och med hjärtat bultande fick ja ta nästa kund. Efter en "lång" stund blev jag avlöst och kunde försöka få tag på P.

Det visade sig att han kapat långfingret på höger hand. Han hade sprungit upp från planen där han kapade ved, virat en handduk runt fingret och själv kört upp till sjukstugan i Hammarn. Hur bra var det??? Han fick höra sen att han mött en person han kände väl, men hade bara sprungit förbi utan att hälsa. Var nog nära till chocktillstånd då.

Han fick åka in till Östersund och få det omhändertaget, men då hade han ordnat chaufför!!

Har funderat många gånger hur det kunde bli så att det "bara" var långfingret som kapades, det sitter ju i mitten och det kapades så det är kortare än pekfingret och ringfingret!!

Håller tummarna varje år att inget sånt ska hända igen!!
RSS 2.0