"Tomrummet" fortsätter

Har fortfarande ingen lust med nånting, känns bara tomt, tomt,tomt. Har i alla fall planterat en del plant i krukor, som jag nu "tular" ut och in, morron och kväll, pga frostrisken. Man vill ju ändå att det ska vara lite fint på balkongerna på dagarna för om man ska vänta tills det är slut på frosten kanske man inte kan plantera på hela sommaren så konstigt som vädret är nu!

Känner mer och mer att jag saknar dagliga rutiner och det sociala livet med arbetskamrater. Var på ett info-möte i tisdags och efter det var jag och lunchade med 2 fd arbetskamrater och det var så skönt att få prata av sig lite, men oftast är jag så rädd att störa så jag sitter här ensam. Nu har P börjat jobba oxå så han åker innan jag vaknar och kommer oftast hem sent så det gör säkert att det här tomrummet känns av ännu mer när han inte finns på gården och kommer in och fikar ibland. Men det är ju egentligen inte ett dugg synd om mig, gå hemma hela dagarna med full lön och inte ha några måsten, möjligtvis se till att få lite mat i magen ibland, så bättre kan man ju egentligen inte ha det! Varför kan man aldrig känna sig nöjd och tillfreds?


"Tomrum"

Känns bara som ett vacuum just nu. Vädret kom av sig och med det allt annat oxå på nåt vis. Har varit barnvakt till S idag och det är alltid trevligt men i övrigt är det bara tomt och konstigt. Det måste bli bättre väder snart så man vaknar till liv igen och får tillbaka energin, får lite ny inspiration, eller inspirationen finns, men inte lusten att utföra det man vill.

Dagarna rusar i alla fall iväg och nu är det mindre än 4 månader tills arbetslösheten infinner sig. Snart dax att få lite panik över det oxå! Vill veta NU att jag har ett jobb då, så jag bara kan njuta av dessa månader, men sån tur har man ju inte.

Men framförallt vill jag ha sol och värme NU!

Snö!!

Idag kom det lite snöflingor, undrar om det räknas som säsongens sista snö eller är det måntro den nya säsongens första? Kallt är det hur som helst, har varit ute och hängt tvätt och fingrarna blir som isbitar. Har vi haft det fina vårväder som ska vara nu, verkar vara kalla vindar i flera dagar framåt. Varför ska det alltid vara så här att precis när man har insett att det är varmt då kommer det ett bakslag, likadant varje år. Brrrr..........

Hamster-syndrom

Kom på en sak när jag höll på att vika handdukar som var nytvättade. Fick för några år sen fick jag fina badhanddukar inköpta på Hemtex, så det ska ju vara riktiga grejor för dyra var dom vet jag. Vi har använt dem jättemycket och nu är dom lite luggslitna i kanterna, men inte kan jag slänga dom för det är ju nu dom är som mjukast och skönast. Har en massa andra handdukar oxå som inte är slitna men inte heller lika sköna och jag kan ju faktiskt köpa nya handdukar oxå, men ändå så använder jag dessa gång på gång. Är det min hamster-gen som förbjuder mig att slänga dom, eller....?

Bra-humör-dag

I dag har jag kännt mig på ett alldeles väldigt bra humör, trots det lite kyliga och regniga vädret. Men på kvällskvisten kom solen fram och himlen blev alldeles klarblå. Hoppas det håller i sig över helgen.

I dag har jag & M & S varit på "Grod-besök" och det var trevligt. Plötsligt blev S jättestor och man ser hur mycket som händer på ett år.

Hemma är det nya projekt på g. P kan inte förstå att jag inte kan göra en sak i taget, men varför vänta med mer eller mindre onödiga saker när det är så kul. Kom på att fönstret i våran "hall" bara var grundmålat emellan fönstren. Jag vet inte ens när det är gjort och inte heller om det är jag som gjort det. Men nu har jag åtgärdat det, fönstren är putsade som aldrig förr och gardinerna är uppsatta. Känns så skönt och det bidrar säkert till mitt goda humör idag!

Håller oxå på att sortera mina kvarvarande kläder, är nog inne på sena 90-talet nu och för varje plagg som försvinner blir tyngden på mina axlar lättare eftersom jag alltid varit en "hamster" som sparat allt. För några år sen började jag i alla fall sortera bort och det går faktiskt lättare och lättare, känns ganska bra när man kan skicka till välgörande i stället för att bara slänga i soporna.

Go´natt!

(skrivet 2008-05-08)

Bra dag ändå...

Ja, det blev en ganska bra dag ändå, trots förmiddagens pessimism. Jag har strukit mååånga meter gardiner och satt upp (varje våd är mellan 2½ o 3 meter), putsat ett fönster nu när inte solen sken, sytt kanaler i gardinerna till ett rum, eftersom jag köpt nya stänger dit. Nu så här i efterhand så har jag ju varit jätteduktig idag!!! Dammsugaren och skurhinken har oxå varit fram en sväng, så det är väl bra att det inte skiner sol alla dagar för då kan man få mycket "tråkiga" saker gjorda bara man tar sig i kragen. Så kan man njuta av finvädret utan dåligt samvete sen när solen kommer tillbaks!

Trist

Idag är en sån där dag när man helst skulle vilja stanna i sängen. Grått, regnigt, trist och tråkigt. Givetvis behövs regnet så det blir grönt och fint ute och det har ju varit soligt och fint länge nu, men ändå blir man så här bara för det är sånt här väder en dag. Vad jag förstår ska det bli jättevarmt igen framemot helgen, en helg som alltså är pingst. Känns som ingenting stämmer i år, pingst är ju minst en månad för tidigt. Det är väl påsken som styr detta, vad jag har förstått. Man har ju blivit så lurad eftersom det har varit fint så länge. Har varit på div kyrkogårdar och satt lite penseer, och döm om min förvåning när det inte var påsatt vatten på nån av dessa. Snopet, men vid närmare eftertanke är det säkert bara "sommarvatten" och eftersom det fortfarande bara är början av maj finns det väl risk för frost än ett tag.

Igår var det i alla fall fint om än blåsigt väder. Jag och K var hos mor för att putsa förster och byta gardiner och göra lite allmän vårstädning. P var oxå där för att fixa gräsklipparen som absolut inte ville starta när jag försökte. Konstigt att en gräsklippare som fungerade när man ställde in den i höstas kan vara så svår att få igång när den är dax att använda igen på våren, men nu går den och snart är det dax att klippa dessa enorma gräsmattor minst en gång i veckan. Pust! Men det blir ju motion!

Besök i "våra världsmetropoler"

I fredags var jag i Östersund, i första hand för att hämta golvet till farstun som inte fanns hemma när vi var där förut. Sen gick jag på sta´n och jag hittade absolut ingenting. Finns inga kläder som jag vill ha och om jag ändå provar nåt sitter det bara konstigt och speglarna i provrummen gör ju inte saken bättre. Deppigt, deppigt, deppigt...

I går skulle P till Sundsvall så i "brist på" annan sysselsättning så följde jag med. Att handla på IKEA är ju inget problem, dessutom var det snabbt avklarat för det var ingen kö i kassan. Dan innan hade det varit trafikkaos och köer vid varenda infart, det var ju gudbevars klämdag. Men efter IKEA var det så dags att kolla kläder igen men det är ju i stort sett samma affärer så resultatet blev ju detsamma, eller ett par 3/4-byxor modell sport blev det faktiskt men annars var inte speglarna snällare där heller. Jag kommer nog snart att bara ha gamla kläder, och hur blir det när de är utslitna. Och tänk om jag ska börja jobba och behöver se representabel ut, då blir det katastrof. Suck!

Inte skiner solen heller, varken igår eller idag och även fast det är ganska varmt ute ändå, så blir man på dåligt humör när inte solstrålarna värmer en. Inga promenader har det blivit heller på flera dagar, kanske måste ta tag i det idag, kanske..... Måste bara dammsuga i sovrummet först, innan "rent hus-programledarna" kommer och tar dammprov där, konstigt att det blir så fruktansvärt mycket damm i sovrum och att det alltid lägger sig under sängen.

Blev ett deppigt inlägg, men egentligen mår jag väldigt bra och har det jättebra, bara så ni vet, men ibland måste man få ha en gnäll-dag!

1 år

Sista april är avklarad utan några speciella höjdpunkter. Annat var det för ett år sedan, då var det pirrigt eftersom  första barnbarnet var i antågande. Fick dock vänta till tidigt på första maj innan hon ville komma ut och vi fick det efterlängtade samtalet från BB att lilla S var född och att allt gått bra. Alla känslor man hade under detta dygn och även efteråt är nog svårt att förklara. Att ens "lilla" barn som man "nyss" födde nu plötsligt själv var mamma, lättnaden över att allt gått bra, tröttheten efter en nästan sömnlös natt och så LYCKAN över det lilla livet. Ja det var många känslor under denna dag och mitt i detta for jag o K till IKEA och handlade barnkläder i ren eufori. Undrar om man egentligen skulle ha kört bil den dan!

Den där lyckan har ju fortsatt att finnas där under hela detta år. Det är fantastiskt hur mycket som händer under en människas första år, saker man inte tänkte på när de egna barnen var små, men som man märkt nu så där lite från sidan om. Vi har ju dessutom haft förmånen att få ha hand om henne ganska många gånger "tack vare" M&Ms renovering, vilket oxå känns som en bonus.

Idag är så dax för 1-årskalas och om några timmar ska vi åka och gratta och konstatera att papperet och snörena är roligare än innehållet!

 
Foto: Moster K

Puss&gull!

RSS 2.0