Ett riktigt Gott Nytt År!!


En riktigt


"Mandelmassa"

Eftersom K är allergisk mot mandel och nötter letade jag och hittade den här alternativa mandelmassan, som man t ex kan göra julgodis av. Den är lite "stutt" i början men efter nån dag när mannagrynen mjukats upp har den en ganska lika konsistens som orginalet. I alla fall värt att pröva.

Lägg

7 dl mannagryn
drygt 8 dl florsocker
1½ dl flytande margarin

i en matberedare och börja mixa

Tillsätt 1 dl mjölk

medan maskinen är igång.
Mixa till en slät och smidig smet'

Klart!   

Seg!!

Ja, nu har en hel helg gått igen, julafton är bara 10 dagar bort och jag har ingen lust och inspiration att göra nånting. Har skrivit några julkort, eftersom jag fortfarande tycker att julkort ska komma i postlådan och inte via mail eller sms, men det blir inte alls lika många som för några år sen. Har slagit in några julklappar och så har jag tittat på skidskytte på TV.  Jag har matat fåglarna oxå och lagat mat, Biff a la Lindströmlimpa, lagom komplicerat men ändå gott. Vattnat mina stackars krukväxter har jag oxå gjort och tittat lite mer på skidskytte :-). Ja, lite nytta har det väl blivit, men det allra bästa har nog varit när jag slappat i soffan framför TVn, Vill ju egentligen göra så mycket men skjuter bara upp allting, vet inte varför. MEN, det blir nog jul ändå!!

Påslakan

Ja, jag bara älskar att köpa påslakan, fast vi säkert har påslakan som vi kan slita på i alla våra resterande år så köper jag ändå nya med jämna mellanrum. Det finns ju så fina färger och mönster och inte kostar de särskilt mycket heller. Men nu är vårt "linneskåp" överfullt och inga är tillräckligt slina för att kassera just nu i alla fall. Eftersom vi har så många blir det ju inte särskilt ofta dom blir använda och då slits dom ju inte. Även mina "stackars" barn blir utsatta för min passion för påslakan lite då och då. Dessutom har jag en mangel, så jag manglar oxå så dom blir släta och fina. Minns att P i början av vår tid tillsammans tyckte att det var nåt alldeles speciellt att lägga sig första kvällen efter man bytt lakan, den där speciella känslan av nymanglat., svalt och skönt.  Jag har ju även varit med på den tiden när man hade över- och underlakan, så jag vet ju vad bekvämt det är med påslakan, men det var väldigt fint med broderade överlakan med spets, och när dom var nymanglade la man ett färgat papper under spetsen, för fint skulle det vara i linneskåpen.


            

                                          
         

Nästan...

...10 cm ny och mjuk snö har det kommit i natt igen!! Hoppas, hoppas att det inte kommer nå´n värmebölja innan jul och förstör det fina julkortet man ser överallt.   Lånar lite bilder från H´s blogg http://helelena.blogg.se/ som hon själv tagit som är så jättefina

     

Birsta

Till Birsta har jag varit idag och inhandlat julklappar i vild förtvivlan. Tänk att jag blir så givmild och generös när det närmar sig jul. Efter varje jul tänker jag att nästa år måste jag hejda mig och inte handla så mycket, men när önskelistorna kommer från mina "små" barn då vill jag helst handla allt för annars kanske dom blir besvikna. Försöker ändå hejda mig för nu är dom ju faktiskt vuxna och vet själva att man inte kan få allt, men det är så svårt!!  Hängde på låset kl 10 och tvingade mig kvar ända till 16, hade glatt kunnat åka hem mycket tidigare, men kände att jag måste handla färdigt för att slippa fara en gång till. Så nu är det bara att göra en massa paket och stämma av så det är ungefär lika mycket värt, för det tycker jag är viktigt. Om sen en får 1 paket och en annan 10 spelar ingen roll.

Ont i fötterna har jag efter allt spring. Tyckte dock inte att det var särskilt mycket folk, inga långa köer, inte ens på IKEA och det är skönt. Hemresan var ingen rolig upplevelse, det har ju snöat mest hela dagen och Rv 86 mellan Sundsvall och Bispgården hade inte fått besök an nån plogbil så det var moddigt och snörök och dessutom dimma på en del ställen.   1½ timme tog det att köra hem, men jag är hemma välbehållen och det är ju huvudsaken.


Fundering...

.....angående diverse aktuella TV-program. Hur röstar folk (man) egentligen? Röstar man på personer/grupper eller på vad de egentligen åstadkommer?

Igår vann ju Markus "Stjärnor på is" och det klart sett till hela tävlingen har han nog varit bäst, men INTE var han bäst igår, tycker jag i alla fall. Ändå vinner han, antagligen för att han är mer "känd och folkkär" än Jesper och alltså röstar man på person och inte på framförande!!

Likadant är det ju i "Dansbandskampen". Jag tycker ju om Larz Kristerz men måste säga att inte skulle dom gått vidare igår och inte förra gången heller, men antagligen röstar hela Älvdalen på personerna i bandet och inte på vad dom gör på scen. Det förtar ju lite av spänningsmomentet när det blir så.

Idol är väl oxå lite åt samma håll, men där gick väl ändå den bäste, Kevin, till final, och det var väl huvudsaken.

     

På banan.....

I kväll har jag gjort en massa julköttbullar och kan pricka av ännu en punkt inför julen. I morron ska jag bara njuta för då ska S vara  hos oss så nu är inget inplanerat utan jag ska bara vara med henne. Känns skönt att inta ha några måsten utom att laga lite mat och leka, och så blir det väl en promenad.


Snö!!

Det har kommit minst 15 cm  vit och mjuk nysnö och det ser verkligen ut som ett julkort ute. Härligt!! Nu är det väl så mycket snö att det måste bli en vit jul i år!


Advent

Oj vad tiden rusar iväg! Första advent har passerat och jag har satt upp alla mina 16 ljusstakar och så några stjärnor på det, Så nu lyser det så fint i vårat hus. Adventsljusstaken med 4 ljus kom jag precis på att jag glömt att ta fram, så vi har inte eldat det första ljuset. Får snarast åtgärda det.

I kväll har jag bakat lussebullar. är riktigt kul när man väl kommer igång och väldigt skönt när det är gjort. Lite köttbullar ska också göras nån kväll framöver. Sen blir det skinka kvällen före julafton. I år känns det som jag ska göra så lite som möjligt för tiden räcker inte till, vi får inte några lediga dagar mellan 15 december och 15 januari, förutom de röda förståss. Lite tråkigt men då får väl övriga i familjen ta över i år!

   

RSS 2.0