Fredag kväll

Egentligen måste väl fredag eftemiddag och kväll vara veckans bästa tid, när man har hela helgen kvar framför sig.
Lördag morron då har det ju gått en massa timmar redan.......och vips så är det måndag morron igen......

Skön helg

En skön helg har det varit. Vi har haft trevligt främmande, det har varit fint väder och vi har ätit god mat. Bra sammanfattning!!

Vårat främmande kom hit för att jaga älg och bara hälsa på. Det lite speciella med M är att hon för över 50 år sedan var sommarbarn hos min momma. Sen har kontakten funnits där hela tiden, först med momma, sen med min mamma och nu även med oss. Hon är 9 år äldre än mig och har ¨på nåt vis alltid känts lite som en storasyster. När man var liten var det jättespännande när dom kom och hälsade på på somrarna, hon fick 3 barn ganska tätt som stolt visades upp för "tant Elin" som hon alltid sa. Den älsta dottern var dessutom tärna när vi gifte oss. För ungefär 25 år sen började hennes man jaga älg här och då har dom kommit mest varje höst. Besöken hos dem har oxå varit många under åren och det är alltid lika trevligt. Senast vi var där var i februari när vi bjöd med dem på Allt för byn, som dom verkligen uppskattade. Nu pratar vi mest barnbarn, hon fick vänta länge men fick sen 5 st på ungefär 5 år, varav det yngsta nu är 2 år.

Vädret var som sagt fint i helgen,. Jag och M gick ner till hängbron i söndags och där nere var det jättefint nu när löven börjar bli gula och röda och alla färger däremellan. Eftersom det är ganska brant kände man sig dessutom väldigt duktig efter den prommenaden. Det var första gången jag var där men jag kan verkligen rekommendera ett besök.

Sen hann vi med en massa besök oxå, förutom till mamma och M och H var vi till Bispgården på höstmarknad. Många försäljare, lite musik och mycket folk i det fina vädret. Var riktigt mysigt även om vi inte handlade något.

Ja, och nu är tisdagen snart till ända och nästan halva arbetsveckan har gått, det är inte klokt vad tiden går fort!! Snart helg igen.

Bonustimme

I morse vaknade jag av P´s väckare, 04:30, knuffade på honom så han oxå skulle vakna, vände mig om för att snabbt somna om, men då kom jag på att jag behövde gå på toa. Vilken tur att jag vaknade:-)!! Skämt åsido, men jag insåg att jag nog var färdigsövd (inte utsövd) så jag bestämde mig för att inte somna om för skulle jag lyckas med det skulle det ske 5 min innan min väckare skulle ringa och sen är man halvdöd halva da´n. Jag kröp i alla fall ner under täcket och myste utan att kämpa för att somna om. Eftersom vi får främmande i helgen har jag funderat på vad vi ska äta, lite hur vi ska fördela ut besök till olika människor, när jag ska hinna handla osv. Det här med att hinna göra saker har blivit väldigt påtagligt sen jag började busspendla till Stugun, man åker hemifrån klockan 7 och kommer inte hem förrän 18.00. När man kommer tio i 6 till Hammar´n har man inte särskilt stor lust att gå in på ICA utan man vill bara hem, andra affärer är inte ens öppna. Jag har varit tvungen att lämna fullmakt på apoteket för att få ut min medicin för med bästa vilja i värden hinner jag aldrig dit själv utan att behöva ta ledigt. Jag och I har bestämt att vi ska ta bilen på fredagar för att tjäna nån timme, men vi jobbar till 16:35 så inte ens då hinner man, och ändå ligger Stugun "bara" 6 mil bort.  Nä, nu måste jag hoppa in i duschen om jag ska hinna.

God morgon!!

Bambi på hal is

I dag på jobbet så har jag verkligen kännt mig som Bambi. Min "fadder" var sjuk idag och idag har det varit en sån dag när jag har kännt att jag inte kan nånting, inte förstår nånting, aldrig kommer att lära mig hur alla rutiner är osv, osv.... Och så var HON inte där som så tålmodigt försökt få mig att förstå alla olika moment under dessa veckor som jag jobbat. Ja, idag har jag verkligen kännt mig liten och värdelös, ja ibland nästan gråtfärdig. Men jag har ju förstått att det är så att när man precis tror att man har förstått, det är då man bara blir ännu mer förvirrad och att allt blir kaos, så förhoppningsvis känns det bättre i morron. Även om inte "faddern" kommer då heller. Hoppas kan man ju alltid, både att det ska kännas bättre och att hon kommer!!

TACK, TACK snälla "faddern" för allt ditt tålamod!!

Farligt gott!

Ja, där flög alla goda föresatser om ett sundare liv, med mindre kalorier. Promenerar gör jag i alla fall igen nästan varje dag, men i fredags på jobbet blev vi bjudna på Ryttarkaka och det är absolut bland det godaste jag ätit. Var bara tvungen att leta reda på ett recept och baka en själv, så det gjorde jag i går kväll och den blev minst lika god. Dessutom är det älgjakt så jag är ensam hemma och kan fika så ofta jag vill. Hjääälp!!!

Här kommer receptet:

RYTTARKAKA

4 ägg
6 dl socker
Vispa detta i en bunke

3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vanillinsocker
2 krm salt
Blanda ihop

Häll ihop allt och rör om.
Blanda i 175 g avsvalnat margarin (och rör om förstås)
Häll i smörad långpanna, grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten.

Glasyr:
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

Låt det sjuda på spisen under omrörning i 5 minuter.

Ta ut kakan och bred på glasyren, in i ugnen igen och grädda 10 minuter (fortfarande 200 grader).

Väl värd att prova på, kladdkaka med kokosglasyr, mmmm.........

RSS 2.0