Sista april

Känns konstigt att det "bara" är sista april idag, känns snarare som sista maj. Jättevarmt ute och man har gått runt i linne i flera dagar och fast man inte direkt sitter och steker sig så är man så brun som man många somrar inte blir på hela sommaren. Visserligen är jag ledig och kan ta tillvara på solen och det fina vädret, men jag gör ju mycket inne oxå och är inte ute hela dagarna. Man känner ju när man är ute och det inte blåser hur varm solen faktiskt är, känns som man ska vara väldigt försiktig.

I kväll blir det väl oxå varmt för nån brasa ska vi väl hitta att värma oss vid!

Trevlig valborg!


Förflyttad till regnskogen

Vi har blivit överhopade med fåglar hos oss. Förutom alla fåglar, av väldigt varierande arter, som gör sitt bästa för att äta upp alla frön som ramlat ner under vintern (jodå, det finns frön i automaterna oxå, men de verkar vara förbehållna talgoxar och blåmesar) kom det i går kväll en stor flock (flera hundra) med fåglar som landade på vår lägda som börjar ungefär 50 m från huset. Dessa fåglar för ett nästan öronbedövande ljud runt hela vår gård. Vi har försökt kika med kikare för att se vad det är för sort, men det är lite svårt, men ev kan det vara rödvingetrast. Har aldrig varit med om så mycket fåglar som för ett sånt "oväsen". Känns nästan lite läskigt, kan det vara ett nytt Tjernobyl? Den sommaren var ju alla blommor extremt stora och fina! Skumt!!


Konstigt

Idag mellan 9 och 11 har jag hunnit göra massor av saker, sånt som annars brukar ta hela dan, eller så håller man på hela dan men ändå blir ingenting gjort. Men idag har det alltså flutit på, tittade på klockan och trodde att den var minst 1, men så var inte fallet. Känns så skönt för det är sånt som jag har tänkt göra men så har nåt annat kommit ivägen. Nu kan jag njuta av det förhoppningsvis fina vädret hela helgen utan att ha dåligt samvete.

Igår började jag röja i P´s garderob, jag kan säga att han har väldigt många skjortor! Har tvättat alla och nu ska det sorteras och skicka överskottet till behövande! Sen har han väldigt många jeans oxå, får väl se hur många som passar. Lite omplantering av blommor hanns även det med och sen blev det pizza på Pizzerian. Tyckte vi var värda det, det händer inte så ofta. Efter pizzan kom samvetet och det blev en promenad på kvällskvisten.

Snart kommer S och ska vara här några timmar.

Eldat gräs

Nu är det riktig vår, för nu har vi eldat gräs. Brukar ju vara väldigt blött under det gamla gräset, men i år behövdes bara en tändsticka, så marken var kruttorr. Nu är alla sorkhäl uppeldade och nu behövs det bara lite regn så blir det grönt och fint i slänten. Skönt!

I övrigt idag har jag lackat 6 köksstolar som jag köpte för ett tag sen på IKEA. Händigt när man kan hålla till ute för lack luktar inte så gott. Har målat lite grönt på en dörr i farstun, tror aldrig det blir klart där. Sen blev det en entimmespromenad idag oxå. En tripp till soptippen har oxå hunnits med.

Förstår inte hur man hann med allt förut när man jobbade, för det är fullt upp hela dagarna fast man är ledig!

Har ju anmält mig till en engelska-kurs på Kom-vux som börjar idag och ska pågå i 10 veckor. Har ju ingen studievana så jag vet inte riktigt hur det ska gå, all information står dessutom på engelska. Får ta tag i det i morron. Då ska även arbetsförmedlingen och frissan få sig ett besök. Fulltecknad dag igen alltså.

½ storm

Nu har jag varit ute och gått minst en timme om dan 5 dar i rad. Jag känner mig jätteduktig, kanske har fått lite bättre kondis och allt känns bara bra. Men varför måste det blåsa ½ storm varje dag. Det spelar ingen roll om det skiner sol eller är mulet, om man går på förmiddan eller sent på eftermiddan, det blåser hela tiden. Det är nästan så man måste ha olika kläder om man går i medvind eller motvind. Hör det oxå ihop med klimatförändringarna, eller?

Förra året blåste vår klävinda av 2 gånger och det berodde inte på att det var snedbelastning. Nu vill man ju hänga ut tvätt igen men dels hittar jag inte igen hålet (glömde markera det i höstas eftersom den gamla var trasig och nu är det jättemycket snö där) men sen känns det ju inte som det är nån mening heller för den kommer nog att blåsa sönder igen. Kanske dax att göra ett gammeldags klädstreck!

Putsat fönster

Jag har putsat förnster, ja inte alla för vi har ett stort hus och sen sken ju solen så fint och då är det oxå svårt att putsa, men ett par av våra stora förnster har jag putsat. Jag fick bara sån lust att plocka ner alla vintriga gardiner och få in ljuset, så nu är det gardinlöst i flera rum. Men det är så härligt nu när solen skiner.

Sen har jag och http://kickan.blogg.se/ gått en entimmes promenad i det fina vädret. Efter det blev det middag med kyckling och ris. Gjorde en jättegod 14-dagarssallad som vi åt till. Mums!

Har anmält mig till en engelska-kurs på komvux. Materialet kom idag och det känns bara blä. Vill inte sitta inne nu utan bara vara ute och bara göra det som faller mig in. Men, men, vi ska läsa på halvfart så det går säkert bra, det finns ju kvällar och nätter!

Ja, nu är det nog vår

Idag under min promenad med S såg jag flera gånger en fjäril. Solen sken, jackan åkte av, fåglarna kvittrade och så en fjäril. Då tycker i alla fall jag att det är vår.

Förutom promenaden hann vi med lek, matning, mys och gos. Händer så mycket nu, hon kämpar på med att försöka lära sig gå, hon "pratar" väldigt mycket men vi förstår inte riktigt på vilket språk :-). Hon förstår en massa ord och säger oxå några själv. Hon smackar så härligt när hon äter och man förstår verkligen att det är gott med mammas riktiga hemlagade mat.  Ja, hon är bara helt underbar!!

Jag tror att det var en sån här fjäril.


Vår i luften!

Ja, idag känns det äntligen som det är vår! Solen har skinit mer eller mindre mest hela dagen. Jackan har åkt av och det har varit så härligt. En entimmespromenad på förmiddan, lite dikning (min favoritsysselsättning på våren), En stund mot söderväggen klockan ½ 7 i kväll, fixat lite på balkongen. Känner bara att det spritter i kroppen och man vill bara vara ute. Skönt!

I morrn ska jag vara barnvakt till S på Näset, blir nog en utedag då oxå med barnvagnspromenad. I alla fall om jag får bestämma och inte S, för hon vill nog hellre leka på golvet och träna sina ben så hon kan springa snart. Men det blir nog antagligen lite av båda.

SOL!!!!!För fint för att sitta inne!!

Promenad

Nu har jag varit ute på min första promenad på ca 1½ månad. Först var det ju målningen av farstun som gjorde att jag "absolut inte hade tid!" Sen från påsk har det varit förkylnigen som gjort att jag inte kommit iväg. Sista veckan har jag tänkt varje morron att idag är jag nog tillräckligt frisk, men efter frukost och div stök har jag varit helt slut. Men i dag kände jag att nu får det vara slut med att känna efter så mycket och nu har jag varit ute och gått i över en timme, och det känns så himla skönt så här efteråt. Sen att det var "snorhalt" och att man därför kommer att ha träningsvärk i morron det gör väl detsamma, huvudsaken bara att inte förkylningen ger sig till känna igen. För i morron blir det en ny promenad!


Tack

Tack till de personer som uppfann korsord och sudoku. Det måste vara världens bästa hjärngympa.

Korsord har jag löst sen jag var liten. Min pappa var jätteduktig på att lösa korsord, och jag började tidigt "hjälpa" honom. Jag lärde mig nog oxå mycket av honom, bl a att man inte ska tänka på bara ett sätt när man läser en fråga utan att man måste fundera på olika sätt. Jag tycker det är roligare att lösa lite svårare korsord. Kan sitta och läsa frågorna länge innan jag börjar lösa, för jag har kommit på att man måste "klura ut" varje korsordskonstruktörs sätt att formulera sig innan man börjar. När man väl har kommit på det är svåra korsord ofta inte så svåra heller. Men man känner sig ju mycket stoltare när man har klarat av att lösa ett svårt korsord. Korsordsbok brukar jag oxå använda ibland utan att tycka att det är fusk, för det man inte kan, kan man ju lära sig och förhoppningsvis kommer man ihåg svaret till en annan gång.

Sudoku är ju ett ganska nytt påfund. Från början tyckte jag bara att det var krångligt och svårt, men nu är jag fast. Där tycker jag oxå att det är roligare att lösa de lite svårare, för det är roligare att klura lite än att bara sitta och fylla i. Tänk att det finns så många varianter på 9 siffror.

P undrar alltid varför jag inte skickar in lösningarna när jag lagt ner så mycket tid och möda och dessutom kan vinna priser, men det är ju liksom inte det som är grejen...

Kaffe....

....är en god dryck, i alla fall om man får mjölk till. Inte för att dricker överdrivet många koppar per dag, men ett par, tre blir det väl. Det jag tycker är så konstigt är det här när man dricker kaffe på kvällen. Kaffe är ju en uppiggande "drog" men varför är den inte uppiggande varje kväll man dricker kaffe på kvällen? I går kväll var vi på P´s brorsons 29-årskalas, jag drack kaffe och jag kunde inte somna på många timmar, men vissa kvällar om jag dricker kaffe här hemma märker jag ingen skillnad. Varför? Har det att göra med om det är kokat eller bryggt eller finns det nån annan förklaring, jag bara undrar!

Trött är jag idag och dessutom är det full vinter igen! En ny decimeter har vräkt ner här på morronen och det bara fortsätter. 2-3 dm har det kommit på bara ett par dagar. Ja, det är våren..........

Bakslag

Vaknade i morse och det var nästan en decimeter blöt nysnö ute. Men det är väl sånt som ska komma för att all gammal snö ska försvinna, aprilväder kanske det kallas. Men det är lite tråkigt nu när vägana var avtinade och torra.

I går kväll hade vi massor av olika sorters fåglar vid vårt fågelbord, har inte varit så många på länge. Bl a många domherrar och enligt P så kommer dom bara fram när det ska bli snö.  Har kollat det där några gånger nu och jag tror faktiskt att det stämmer för de är ganska sällsynta vid vårt fågelbord. Vi såg både bofink och koltrast där oxå, blir svårt för dem nu när snön kom.

       

Tiden rusar iväg!

Kom precis på att det snart bara är 5 månader tills jag blir arbetslös! I dagsläget är jag ju arbetsbefriad Aktsamantälld. Det knepiga är att det första halvåret kändes det som tiden gick väldigt lååångsamt och att det var hur länge som helst till 15 september. Men nu efter 15 mars har tiden bara rusat iväg. Nu har jag acklimatiserat mig till att inte jobba och nu när det går mot vår och sommar vill jag helst inte ha nåt jobb. Men sen från 1 september vill jag ha ett bra, välbetalt och roligt jobb som bara ploppar upp sådär och bara är gjort för mig. Men arbetsmarknaden i Ragunda ser inte ut så, arbeten växer inte på träd och är man inte intresserad av arbete inom vården och ev skolan finns det väldigt lite att välja på. Pendla känns inte heller som särskilt lockande. Kanske dags att man börjar oroa sig igen, men det känns inte heller särskilt lockande. Får väl tro på devisen "det ordnar sig alltid!"

Bläääää......

Varför kan inte förkylningen försvinna ur kroppen. Snart 2 veckor nu sen den började och har hört skräckversioner om att den kan hålla på i flera månader. Vill inte, vill inte, vill inte.... Känner mig snart som ett litet tjurigt barn, för jag har varken tid eller lust att må såhär. Tänker varje morron innan jag kliver upp att idag kanske jag kan gå en promenad, men efter att ha ätit frukost och stökat undan är jag helt slut och svetten rinner....så inte idag heller.

Har i alla fall målat klart i farstun, och http://blogg.op.se/ragundamaria har satt upp ring-dekorationen, blev verkligen jättebra. Köpte på Gallerix men hittar ingen bild. Ska bara måla en spegel och fixa nytt golv oxå bara orken infinner sig. Sen är det bara att fortsätta med nya projekt, det här huset är som en evighetsmaskin, bara man hade en uppsjö med pengar skulle man kunna fixa och dona minst ett år. Men i helgen ska jag nog bara ta det lugnt och förhoppningsvis få tillbaka orken.

Dörrbeslag

I vårat hus finns det minst 2 dörrar i varje rum. Handtagen och dörrbeslagen är nog av mässing. De har alltid sett likadana ut sen vi flyttade hit. Jag har torkat dem när jag städat och när jag har målat om nån dörr så har jag tagit lös dem och putsat lite, men skillnaden har inte blivit så stor, så jag har tänkt att det är så de ser ut efter snart 90 år som dom antagligen suttit där. Men så igår när jag skulle sätta tillbaks handtagen i farstun kom jag på att jag skulle testa med lite Svinto, och ett under skedde!! De blev så blanka och glänsande att jag blev alldeles lycklig, för de ser nästan nya ut. Var ju tvungen att börja skruva lös på fler dörrar. Även P blev engagerad och började hjäpa till när skruvarna trillskades. Problemet är ju att har man börjat så måste man ju fortsätta med hela huset, och jag har räknat lite och kommit till att det finns en 25-30 dörrar och så 2 på varje, så det blir ju ett mastodontjobb. Men fint blir det!!

RSS 2.0