Allhelgonahelg eller Halloween?


Ja själv föredrar jag nog Allhelgona i alla fall. Har precis varit runt och tänt lyktor både på Fors båda kyrkogårdar och på Ragunda kyrkogård. Är så oerhört stämningsfullt när det lyser på nästan varje grav. Vill alltid fara ner och tända sedan det blivit mörkt för att det är så vackert.

Innan det åt vi en väldigt god middag. P fick för säkert 20 år sedan 2 plankor, dessa har vi aldrig använt, men idag gjorde jag plankstek på älgfilé och det blev verkligen jättegott. Sen vi kom hem från gravrundan har vi ätit ananan med kolasås och mandelflagor som stått i ugnen och blivit varmt, till det grädde, mums!!!

Nu blir det snart Dansbandskampen, måste ju titta när en av deltagarna kommer från Bispgården, blir spännande.

Punschpudding

Jag har gjort punschpudding, efter 30 år har jag gjort det! P har alltid drömskt pratat om denna fantastiska efterrätt som serverades här i huset vid finare middagar. Voul-au-vent (volevang) och punschpudding det var grejer det. Jag vet att jag smakade denna fantastiska efterrätt en gång för ca 30 år sen, men det var ingen höjdare. Har lite då och då tänkt att jag skulle överraska P, men har aldrig hittat nåt recept som jag tyckt har stämt riktigt. Men så förra veckan bara fanns det där, visserligen med rom men jag ändrade till punsch, så i söndags så vi punschpudding till efterrätt. Inte var det svårt att göra heller, precis som i forna tider såg det ut oxå, konsistensen var den rätta.

Problemet var bara att jag tror att inte ens P tyckte att det var särskilt gott, fast han höll god min när jag nu hade gjort mig för! Måste nog testa en gång till innan jag ger upp, har ju bara använt en och en halv matsked punsch av en stor flaska.

Annars har jag väl krossat en illusion!!

Crème caramel från Venezuela Receptbild - Allt om Mat
OBS! Det "våta" är caramel inte punsch!

Apatisk???

Varför får jag ingenting gjort när P är borta och jobbar? Tänkte i söndags kväll att nu har jag all tid i världen att göra en massa saker, när jag inte behöver vara "trevlig och sällskaplig" på kvällarna. I stället gör jag absolut ingenting. Sitter en stund framför datorn, lägger mig tidigt, tittar en stund på TV, somnar tidigt. Och ingenting vettigt har blivit gjort. Det var likadant förra veckan oxå. Är nog inte gjord för att vara ensam, även om jag tycker om att ha det tyst omkring mig, pratar med tillräckligt många människor på dagarna, så vill jag ju ändå ha sällskap för att trivas.


Finväder!

Vaknat upp till en fin dag, och allt känns genast mycket bättre, ja riktigt bra!
Nu ska jag åka 6½ mil till jobbet!

Kram på er!!

Skitväder

Idag är det skitväder ute, en blandning av regn och snö, dis ända nere vid trädtopparna och bara blä!! Tycker absolut om alla årstider, MEN definitivt inte om alla väder.

Idag är en sån dag när jag helst hade velat stanna i sängen och bara myst hela dan.

Idag är en sån dag när jag har längtat efter att ha mycket närmare till jobbet, inte 6½ mil enkel väg.

Idag är en sån dag när inget känns bra, dessutom är P borta o kör och kommer inte hem förrän på torsdag.

Idag har äntligen blivit kväll nu, så nu kan jag nog snart krypa ner under täcket.

Imorrn är det förhoppningsvis en mycket bättre dag!!

Go´kväll!!


RSS 2.0