2009-02-24

Äntligen fick kärleken segra över konvenansen!!

Kronprinsessan Victoria & Daniel Westling

Vi och dom

Ja, givetvis blev en hel del TV sport-tittande i helgen. Vi vann ju medalj både i skidskytte och i vanlig längd, däremot förlorade dom i skidskyttestafetten. Varför man säger och tänker så kan man ju fundera på, för man är ju inte delaktig vare sig det går bra eller dåligt, man är ju bara en betraktare speciellt framför TVn där man inte ens kan hjälpa till genom att heja.

 

Omvänt

Jag vet ju att i de flesta familjer så är det mannen som är sportintresserad, men hos oss är det precis tvärt om. Det är jag som är den helt klart mest sportintresserade. Nu är det helg igen och egentligen skulle jag behöva göra en hel massa saker, men det är ju både skidskytte och vanlig skidåkning (kanske nåt annat oxå, men jag har inte kollat än) så det är ju lite svårt att hinna med allt. Dessutom skulle det ju vara skönt att vara ute en sväng nu när temperaturen bara visar på -7. Ja, jag måste säga att jag har väldigt svårt att slita mig från TVn och vara social eller göra nå´t nyttigt.

Kan inte finnas nå´n sport som är så kul att titta på som skidskytte, där det skiftar så mycket hela tiden, där de tävlande måste ha koll på så många olika saker, t ex hur mycket det blåser och från vilket håll. Spännande från start till mål helt enkelt.


Dagens citat!

Var till min mamma, 86, i förmiddags. Hon har precis köpt en ny TV och hade tittat på melodifestivalen i går kväll. Hon tyckte inte att låtarna varit så bra, dessutom tyckte hon "att dom där Lili och Susie hade blivit så gamla". Snacka om att ha koll!
Ljuset är tillbaka

Det är minus 25 grader, det är massor med snö, det är riktig vinter MEN ljuset håller på att komma tillbaka! I morse när jag åkte till jobbet kl 07.00 behövde jag inte använda helljuset och på hemväg är det ljust ungefär till tunneln. Det är helt otroligt hur snabbt det har gått och vad man märker det väl.


Viltsafari

I morse när vi for till jobbet såg vi 8 älgar och 7 rådjur. Älgarna höll sig en bit från vägen och mumsade på sly. Rådjuren däremot gick i samlad tropp över vägen, sen när dom hade kommit över och började gå i snön radade dom upp sig på ett led och gick i samma spår. Ganska smart!

Nu är det ju nästan ljust när man åker, men man funderar ju på hur många djur som befunnit sig nära vägen under månaderna det har varit mörkt och även nu på kvällen när man åker hem. Kanske måste skaffa en helikopter att flyga med till jobbet!


RSS 2.0