Kams - som den görs i Östjämtland

 

Kamsrecept från Fors

Färskost: Värm c:a 2 liter gammaldagsmjölk finger varm tillsätt 0.25Msk Ostlöpe rör om låt stå tills den ystar sig ta sedan upp ostmassan med hålslev och krama sedan ur vasslan i te x en sil. (spar sedan vasslan).

 

Sötost:

 2½ liter mjölk kokas upp rör i ½ liter filmjölk eller 0.25Msk ostlöpe, 1 ägg,½ kanel och låt det sedan sjuda tills lämplig konsistens Toppa i början utav kokningen ostmassan med 1 dl sirap ta upp och sila bort vasslan.(spar sedan vasslan) 


 Kams: 2½ dl mjölk,310g kornmjöl,120gr vetemjöl. 1/4 dl sirap, ½hg messmör, salt.

Blanda samman ingredienserna till en deg och kavla ut kakor c:a ½ cm tjocka koka dem i en vassla som blev över när du gjorde färsk och sötosten ,när kamsen flyter upp är de färdiga.

 

Servera med Sötost+ Färskost+ Messmör+ Smör


Kommentarer
Postat av: Kickan

Ooo va bra! Jag ska ju koka kams nån dag snarast när jag är ledig och frågade senast idag om Johanna kanske kunde skramla fram receptet från sist vi gjorde! vilken slump! Men det här är ju perfekt!! tack!

2010-07-04 @ 23:36:05
Postat av: Mor

Ja, det är ju dethär jag hittade på nätet förut när ni skulle göra!

2010-07-05 @ 08:55:31
Postat av: erik

greit ma kamsen, ma jeit spära recepte :)

2012-08-03 @ 09:21:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0