En dag med Selina
















Kams - som den görs i Östjämtland
Kamsrecept från Fors
Färskost: Värm c:a 2 liter gammaldagsmjölk finger varm tillsätt 0.25Msk Ostlöpe rör om låt stå tills den ystar sig ta sedan upp ostmassan med hålslev och krama sedan ur vasslan i te x en sil. (spar sedan vasslan).
Sötost:
2½ liter mjölk kokas upp rör i ½ liter filmjölk eller 0.25Msk ostlöpe, 1 ägg,½ kanel och låt det sedan sjuda tills lämplig konsistens Toppa i början utav kokningen ostmassan med 1 dl sirap ta upp och sila bort vasslan.(spar sedan vasslan)
Kams: 2½ dl mjölk,310g kornmjöl,120gr vetemjöl. 1/4 dl sirap, ½hg messmör, salt.
Blanda samman ingredienserna till en deg och kavla ut kakor c:a ½ cm tjocka koka dem i en vassla som blev över när du gjorde färsk och sötosten ,när kamsen flyter upp är de färdiga.
Servera med Sötost+ Färskost+ Messmör+ Smör