Monster-transport

Måste bara berätta om en transport av det lite udda slaget som genomfördes av familjerna E för ca 20 år sedan. Min fd svägerska B hade hittat en annons i tidningen om att en äldre dam i Håsjö sålde sin Monstrea pga platsbrist. Eftersom vi bor/bodde i ett stort hus med mycket utrymme och högt i tak, kom hon och undrade om det inte var nånting för oss att ha i stora salen. Hon ringde och kollade om blomman var kvar och det bestämdes att den skulle hämtas på helgen.

 Sagt och gjort när lördagen kom så skulle så blomman hämtas, alla som känner till bröderna E vet ju att det mesta kan hända. Således skulle denna monsterväxt transporteras hem på ett lastbilsflak, kommer inte ihåg vem av bröderna som fick äran att använda sin lastbil, men alla skulle ju med så en familj åkte lastbil och den andra familjen personbil, sammanlagt var vi nog 8 personer som gjorde denna "utflykt".

När vi kom fram blev vi bjudna på fika, och den äldre damen var nog inte så van att ha en massa småbarn i huset så våra "små änglar" fick sig nog några åthutningar av henne under fikat, tror att dom enligt hennes mening tog för många kakor av samma sort om jag inte minns fel, sitta still kunde dom nog inte heller.

Nåväl sen skulle ju blomman upp på flaket, den var ca 2 meter hög, och vid det här laget var nog våra män rätt irriterade på hela tillställningen, så inte var dom särskilt försiktiga när den skulle lastas, men upp kom den och hem for vi. Blomman lastades av och placerades i salen, men efter bara någon dag började den sloka betänkligt. När vi tittade närmare så visade det sig att den var nästan av nere vid jorden, den hade liksom snurrat sig, om detta hände under hemtransporten eller inte ska jag låta vara osagt, men blomman dog i alla fall, tror att vi lyckades ta nån förgrening som vi fick att rota sig.

Men trots att blomman dog så är det ju ett roligt minne som ploppar upp lite då och då!!


Kommentarer
Postat av: Marianne

Jag kommer ihåg äventyret!

Det är såna där tokigheter som gör livet roligare!

2009-05-24 @ 21:32:39
URL: http://mariannestext.blogg.se/
Postat av: ewa

Man skulle kunna skriva en bok, tjocklek typ bibeln, om alla tokiga, roliga och vansinniga tilltag som dessa två bröder gjort tillsammans samt med hjälp av medlemmarna i Petterbergs.

Vilka minnen..!!!

2009-06-03 @ 20:49:21
URL: http://ewahjonet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0