25 år

För 25 år sedan kl 05.30 i morse blev jag 2-barnsmamma. Det är 9132 dagar sedan dess. Dagar av kärlek, glädje, oro, stolthet och allt däremellan. Omställningen blev stor för det är stor skillnad på att ha ett barn som ligger där man lägger det och på att även ha en nyfiken och livlig storasyster som hittar på saker hela tiden och definitivt inte har lust att sova länge på morronen! Men denna morron för 25 år sen kom en "stor" liten tjej till värden 4220 g och 52 cm, givetvis lika hett efterlängtad och dessutom var hon väldigt punktlig. Mellansyster som hon senare blev har nog alltid varit ett typiskt mellanbarn om man läser vad experterna skriver.

Med två barn blev vardagen givetvis en annan eftersom ett äldre barn har helt andra behov och önskemål. Det gick inte längre att bara byta blöjor, ge lite mat och sen somna om utan man fick snällt kliva upp för att ge storasyster mat och att leka, Mycket stök när barnen var små, men så här i efterhand tycker man att dessa år gick alldeles för fort. Hur många gånger sa man inte att det ska vi göra sen när barnen är större, men alldeles för snabbt var barnen för stora och ville inte vara med och sen var dom plötsligt utflugna. Känner ofta att när man bor som vi gör så missar man 3 år av vardagsliv med barnen när de börjar gymnasiet och flyttar till Östersund. När sen skolan är slut är det vuxna självständiga personer som inte alls vill flytta hem igen.

Men nu har vi varit och ätit god födelsedagstårta och smörgåstårta och presentat 25-åringen med en symaskin.         Tack, tack!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0