Trött som en gnu....eller som ett LEJON;-)

Idag är jag supertrött!! Tror jag missade den lilla nanosekund när jag egentligen skulle somna, eller om jag hade 2 sekunders microsömn, men blev störd och mer behövdes inte för att jag skulle bli superpigg. Tittade på klockan halv 2, då hade jag fortfarande inte somnat.....BLÄH!!!! Somnade nån gång efter det, men har inte sovit särskilt bra, for upp när P klev upp vid halv 5 och efter det har jag bara sovit oroligt, så dagen har segat sig fram med snigelfart.....

Helgen har varit lugn, fint väder men tyvärr oxå en massa damm inomhus som jag kände var nödvändigt att åtgärda. Fikat hos mamma och pussat på Selina och Sigge där, fikat hos Helena, ätit god mat hemma och bara varit. Behövs såna helger oxå!!

Jo förresten jag röjde bort lite sly oxå ovanför gården för att få lite bättre utsikt på eventuella älgar i vinter, vi brukar se spår av dom däruppe. Skulle ha behövt använda röjsågen för att bli riktigt nöjd, men tror inte P skulle släppa iväg mig med den:-)

Ikväll har jag Zumbat, går bättre och bättre! Tänk att jag tycker att det är så KUL!!!!!

Bara endorfinerna avtagit kommer jag nog att somna gott!!

Go´kväll!


Högkostnadsskydd

Inte för att jag är sjuk, men för tillfället äter jag 2 olika mediciner, lite i förebyggande syfte.

Den ena medicinen, Norvasc står det på receptet, har jag ätit länge, det är för högt blodtryck. Den har jag betalt massor för i alla år, ända till avregleringen, eller vad det heter, sen betalar jag runt 50:-/gång jag hämtar ut och har fortfarande inte fått den medicin som står på receptet och som jag betalat så dyrt för i många år!! Har i alla år alltså funnits många olika varianter med samma verkan men till betydligt billigare pris, men som jag aldrig blivit erbjuden!! Konstigt!! Verkar som läkarna är köpta av vissa tillverkare. Väntar varje gång på att Norvasc ska vara billigast, men inte.....

Till saken hör att jag troligtvis egentligen inte har högt blodtryck, utan at det i stället är "Vitrockssyndromet" som gjort att jag haft högt blodtryck när det kollats på hälsocentralen. För 3-4 år sedan fick jag, efter mycket "tjat" äntligen ha en blodtrycksmätare på mig ett helt dygn och som kollade trycket varje kvart och den visade att i och med att jag gick ut från hälsocentralen sjönk det drastiskt och nästa förmiddag när jag började förbereda mig för att fara dit igen så steg det dramatiskt igen!! Ändå tycker dom att jag ska fortsätta med medicinen!!

Den andra medicinen, Lipitor, är för att dom upptäckte att jag hade lite förhöjda blodfetter, den kostar enligt etiketten 1638:-. Första gången jag hämtade ut den betalade jag 1200:-, igår bara 350:-, tack vare högkostnadsskyddet. Kändes som jag tjänade 800:- bara sådär. Dessutom hoppas jag att jag inte behöver hämta ut den fler gånger eftersom nivåerna nu sjunkit till det normala, men att jag skulle äta en omgång till ändå.

Men i övrigt mår jag bra:-)

Ha en bra dag!!

 

Grå onsdag

Grått, trist och tråkigt ute, men nu har alldeles snart halva arbetsveckan gått!! Nu är det den vanliga lunken med jobba - sova - äta som gäller. Händer inget, inget kul i alla fall.

Har hälsat på Sigge o Selina i kväll, så skönt att se att Sigge verkar pigg och glad. Hoppas att inget nytt tillstöter utan att det bara går åt rätt håll.

Började med ett stickprojekt häromdan, hoppas det blir klart till jul!! Känner mig lite ringrostig med mönsterstickning, var ju ett tag sen sist. Har bara stickat sockar ett tag nu och då är det ju bara runtrunt.


Go´kväll!!

 


Måndag

Ännu en dag som började med minusgrader, frost och dimma men som senare blev en strålande om än lite kylig höstdag. Vill inte jobba, VILL INTE, VILL INTE!! Såna här dagar ska man vara ute och njuta, kanske dricka en kopp varm choklad och äta limpmackor!!

Sigge var in på återbesök idag och dom fick komma hem igen, nytt återbesök om 10 dagar om inget oförutsett inträffar. Skönt!!

Zumbat i kväll och minsann rann inte svetten, tidigare har jag bara blivit svettig. Betyder det att jag tog i mer eller?? 


Nu ska jag pussa på min man!! Go´kväll!! 


En strålande vacker dag

Ännu en strålande vacker höstdag, klarblå himmel, rimfrost på träden och hög och klar luft. Morronen började med dimma och minusgrader. Förutom en solig sommardag är det här bland det härligaste jag vet. Bara att njuta!!

Ja och vårt främmande M har varit och hälsat på Sigge med familj idag, så skönt att se att han verkar må fortsatt bra. Bara att hålla tummarna att besöket på Barn i morrn bara blir ett besök och sen hemfärd igen!

Sen när vårt främmande styrt kosan söderut så har vi fixat iordning för årets fågelmatning.

Igår eftermiddag var jag med på älgpass!! Satt 3 timmar i ett obekvämt jakttorn, var ju skönt så länge solen sken, men den försvann rätt snabbt !! Då var det inte lika skönt längre!! Tyst var det, förutom 5 minuter nånstans vid halvtid, när en hund skällde ganska nära oss. Då steg P´s puls lite, men sen visade det sig att hunden skällt på en fågel!! Sen var det bara kallt, tyst och tråkigt!! Det enda vi såg som rörde sig var 2 flygplan på den klarblå himlen!!

Thumbnail  ThumbnailI morrn är det måndag igen, tänk vad helgerna går fort:-(

Go´kväll!!

Finfredag

Ofta har vi ett klädtema på fredagar på jobbet, men inte idag. Ibland är det nåt man känner för att vara med på, ibland inte. Idag kände jag för finfredag alldeles av mig själv, vilket inte är så vanligt för jag tycker att det är skönast med jeans o tröja/tunika, skönt och bekvämt. I lördags köpte jag en svart tröja med storpolo och lite glittertrådar i och ett rosaaktigt linne, det har jag på mig idag tillsammans med svarta finbyxor!! Ett fint halsband (som inte syns under polon, kom jag på) och silverfärgade hjärtörhängen och givetvis klackskor, skare va fint så skare!!

Idag har Sigge och hans fina mamma fått komma hem, åtminstonde på permission över helgen. Återbesök på måndag, så får dom väl se om det blir fortsatt inläggning eller hemgång. Täta återbesök kommer det i vilket fall bli ett tag. Känns ju positivt att dom får komma hem, ett kvitto på att allt är på rätt väg.

I övrigt har jag en STOR klump i magen, sen återstår att se om den är befogad eller inte:-(

Go´natt!!


Ännu en dag...

...är till ända, mer än halva arbetsveckan avklarad!! Känns bra!

I kväll har vi fått besök från Lidingö, det är ju älgjaktsdags igen. Kul med besök, men gäller att ha lite planering när man jobbar och kommer hem sent, så man slipper äta middag "mitt i natten", men det ordnar sig. Blev tom en sockerkaka med äpple och kanel i och med vaniljvisp till till kvällskaffet. Inte ofta vi fikar på kvällen, men kan ju inte förneka att det är gott!

Vi har ju en "hyresgäst" oxå, en kille från Sundsvall som kör lastbil med P och har varit här 5-6 veckor, så nu är det liv och rörelse i hela huset!!

Nu är det nog dags att säga Go´natt alla fina, det är en ny dag i morrn!


Frostig morron

Ännu en morron när man måste skrapa rutan innan man kan fara iväg. Väntar bara på fösta snön, igår såg man att det var vitt uppe på en del berg, så det är inte långt borta. Känns skönt att vinterdäcken är på, mindre kul att dom redan börjat med salt-eländet!!

Igår blev det mycket bilkörning, först då till Östersund framochtillbaka, sen tillbaks till Stugun för att jobba lite, drygt 30 mil blev det. Fick i alla fall träffa Sigge och hans fina mamma, pussa lite på han oxå, men har har ju lite slangar här och där så man törs ju inte lyfta så mycket så man förstör nåt. Go och glad var han, pratade lite oxå, men mest var han fokuserad på en mobil:-) Tror inte att hemgången är alltför avlägsen nu. Levererade lite mat till mamma oxå.

En sak som Maria gjort mig uppmärksam på är Basse-stiftelsen! Det är dom som bekostar föräldrarnas frukost när dom ligger inne med sina barn. Även dom som till stor del utrustar lekterapin i Östersund, vad jag förstått. Nästa gång jag ska skänka pengar kommer jag att göra det till Basse-stiftelsen!! 

                                              Bassestiftelsens Plusgiro 90 10 36 - 4

Mammas öga läkte oxå bra så om en månad kan vi fara till optikern och fixa nya glasögon till henne.

Kände inte minsta lust att fara på Zumba, men tog mig i kragen och for dit ändå. Gav nog definitivt inte allt, men jag var där och det känns skönt.

Nu mot jobbet!!


Mot Östersund

Idag blir det ett förhoppningsvis snabbt besök till Östersund. Mamma ska på återbesök efter sin starroperation och jag ska leverera några matlådor till Maria, som fortfarande är kvar på barn. Förhoppningsvis inte så många dagar kvar nu!

P satte i alla fall på vinterdäck på bilen igår, vilket känns bra efter gårdagskvällens regn och så minusgrader på det. Vi far i god tid så ska det nog gå bra.

Sen ska mamma skjutsas hem och jag tänkte fara och jobba några timmar, så det blir många mil idag:-(

I kväll är det Zumba igen, bra att ha nåt att se fram emot!!

Ha en bra dag!!Jill Johnson

I går blev det nästan en heldag i Sundsvall. Eftersom P skulle uträtta några ärenden och den affären stängde kl 14 så blev det tidig avfärd. Tillbringade dagen i Birsta (förstås), åt lunch på Charm, sen lite sigtseeing runt om, dom håller ju på att bygga en ny genomfart så det finns MYCKET att se;-)

Sen vid 18 for vi upp till Södra Berget och själva anledningen till gårdagens Sundsvallsbesök. P fick Jill Johnson uppträdandet+supé i födelsedagspresent av mig. Velade lite om vi oxå skulle övernatta, men 10 mil känns för nära så det blev ingen natt på Södra Berget. Förra året var vi till Lycksele på Eskefeurat och då är det som legitimt att övernatta.

Kl 19 började föreställningen och då kom en något stukad Jill in i lokalen. Hon hade ett stort bandage på sin vänstra kind, berättade att hon hade tillbringat natten på akuten eftersom hon hade hållit på steka en köttbit på gasspisen hemma i sitt eget kök dagen innan och att stekpannan hade hamnat snett och att het olja skvätt upp i hennes ansikte. Tror kanske att många hade ställt in i stället för att åka upp till Norrland, men hon var på plats, skämtade lite om det hela och levererade en lång rad nya och gamla hits.

En timme och en kvart var föreställningen, kändes kanske lite kort, men det hade säkert inte varit längre om hon varit helt fit-for-fight. Lokalen tyckte jag däremot inte var helt optimal, en stor mässhall med helt plant golv och vanliga stolar. Vi satt på rad 2 så vi både såg och hörde väldigt bra, men eftersom scenen inte var särskilt hög kan dom som satt längst bak inte ha sett särskilt mycket.

Efter föreställningen var det supé med en fantastisk utsikt. Men här kommer vi till det jag tycker sämst om när man åker på sånt här, nämligen bordsplaceringen!!! Jag gillar inte att bli ihoptussad med en masa okända människor som man dessutom ska konvercera med, eller så inte!! P hade jag ju mitt emot mig, så det är ok. På vänster sida satt ett par som inte sa ett pip till några andra är varann på hela tiden. På höger sida satt ett par från Tierp, hon med masor av stora smycken, vars son spelat i NHL och nu var hemvändare och målvakt i Brynäs, Johan "Honken" Holmqvist, (dom vann mot Timrå i Timrå igårkväll, så då fick jag berätta att jag håller på Brynäs). Dom pratade mest om sina resor till USA under dom år han spelat där. Sen satt det ett par från Liden. Ja lite prat med de paren blev det i alla fall.

                                                            Meny

                                                           Förrätt
                     Gulbetssallad med bacon, getost, svarta oliver och ruccola.
                                       Några små brödbitar hittade vi oxå i

                                                         Varmrätt
                                 Lammrostbiff med morots- och rosmarincreme
                                        Råstekt potatis och rosmarinsky.

                                            Dessert var tillval och bestod av
                                                 Havtornspannacotta med
                                                 hallongele och sirapssnitt

Gott var det, men det blir lite segt när det är många som ska ha mat samtidigt och man dessutom vet att man har 10 mil hem. Men strax före 12 var vi hemma och nu på morron känns det ju skönt att vakna i sin egen säng.Lite höstbilder

För 2 veckor sen när Selina var här skördade vi det sista i mina pallkragar, rensade och satte lite jordgubbsplant, får väl se om det blir nåt av dom till våren!! En liten kavalkad av bilder från då och till nu!!

En avverkning ända nere mot byn har gjort att det verkligen ser annorlunda ut, än vad man är van!! När det sker längre upp är det ju inget man lägger märke till.
Sigge

Efter nästan 2 veckors berg-och-dalbana känns det väl äntligen som allt är på rätt väg med lill Sigge. Har tydligen gett läkarna en hel del huvudbry, symptomen har inte riktigt stämt för dom. Men efter en skiktröntgen där dom hittade en varsamling i anslutning till lungan, som kunde dräneras, så verkar det ha vänt. När jag var där och hälsade på i måndags var läkaren inne och hon sa att Sigge var "lite lurig", men nu hoppas vi innerligt att han har lurats färdigt!!

Lånar en bild från Maria´s Fb, tycker den är så skön att titta på.


Tidig morron

Idag har vi morronmöte på jobbet, vilket betyder at vi börjar halv 8, vilket betyder att vi måste åka härifrån strax efter halv 7, vilket betyder att man måste kliva upp i svinottan!!!! Frukost brukar vi få där, men man vill ju duscha och få sig en kopp kaffe så man håller sig vaken hela vägen dit!!!

Är i alla fall väldigt trött idag. Somnade strax efter 10, men vaknade 12 och var JÄTTEPIGG!! Ingen bra kombination när man vet att man ska upp extra tidigt och måste sova!! Lätt att tankarna far iväg, till lille Sigge och till jobbet och till att man måste somna om snabbt!! Vet inte hur länge jag låg vaken, brukar försöka att inte titta på klockan, men ett par timmar blev det nog......

Fick lite lugnare rapporter om Sigge igår kväll, igår morse hade han feber igen, men sen var febern borta, alla värden var bättre än ett par dagar tidigare och lungorna var liiite bättre, Maria hade fått sällskap av sin fina familj igen vilekt känns tryggt och bra. Var ute på promenad med Selina när hon ringde, skönt för henne att komma ifrån lite.

Nåväl, igår var det ju "Kanelbullens dag", på jobbet fick vi "skivor till kaffet", dvs vetelängd, en snäll medarbetare hade köpt:-) Tack, tack!!

Nu ska jag fixa ett ansikte och får hoppas jag inte blir alltför trött idag!!

Go´morron på Er!!Ledig från jobbet

Men inte fick jag sovmorron för det!! Mamma skulle vara inne på ögon för att operera starr klockan halv 10, så vi skulle åka halv 8 från henne för att vara säker på att hinna!! 2 timmar till Östersund tar det ju inte, men hon är ju dålig att gå, så det ska letas upp rullstol och så. När jag kom prick halv 8 var hon alldeles ifrån sig för att jag var så sen!! Hon hade trott att jag skulle komma senast 7, såg att hon ringt 7.13 när jag kom hem......

Nåväl vi hann, trots lite rullstolsletande, parkering av bil och toabesök, prick halv 10 blev hon inkallad och jag fick veta att det skulle ta ca 1 timme.

Tog min medhavda packning, matlådor, frukt och mackor och åkte upp till avd 108, till Maria och Sigge. Där var det full fart, det var ronden och medicinering och lokalvård omvartannat. Å lite matning. Jag fick nåt litet smile av den lille kämpen och slangarna ville han ta bort på egen hand, vilket känns som ett positivt teckan att han blivit livligare. Lite kul var det att läkaren som gick ronden minsann inte fick nåt litet leende, hur än hon försökte lirka, utan henne tittade han misstroget på.  Några dagar till blir dom nog kvar som det lät.

Tyvärr gick timmen där alldeles för snabbt, det stod nämligen på papperet till starroperationen att det skulle ta 2 timmar!!

Efter lite fika, mamma hade nog inte ätit så mycket i morse tro jag för hon åt en STOR macka o kaffe, så for vi hem. I morse när vi for var det dimma hela vägen, men när vi for hem var det i stort sett klarblå himmel hela vägen.

Väl hemma, hade ju halva dagen ledig, blev det en promenad och lite softande i soffan, sen i kväll har jag varit på Zumba, så den här dagen har varit välfylld kan man säga. I morrn är det jobb igen, så det är väl bäst att uppsöka sängen!!

Go´natt!!


Söndag

I morse sov vi länge, dvs jag vaknade kl 9 och P drygt en halvtimme senare, trots att vi somnade vid 11 igår kväll. Tycker ju att dagen blir så kort när man sover och ligger till framöver 10, är så mycket som ska hinnas med på helgen.

Har i alla fall fått lite positiva rapporter från sjukhuset och en jättefin bild via MMS på en vaken liten Sigge. I morrn ska jag träffa den lille kämpen och hans mor, jag ska vara ledig i morrn och skjutsa mamma som ska operera starr, så då passar jag på att umgås med dem under tiden. Gjort några matlådor till Maria oxå, det ingår bara frukost på sjukhuset nämligen.

En promenad blev det efter middan, var alldeles för länge sen sist, NU IGEN!! Har alldeles för dålig diciplin på att ta mig ut på promenad!!

Nu känns det som sängen lockar igen!

Go´natt!!


Bönhörd......

Under den senaste veckan har jag all min vakna tid tänkt på lille Sigge som ligger på Östersunds sjukhus och där man inte hittat vad som är fel med honom. Virus eller bakterie har ju varit frågan, inget har man kommit fram till trots att mängder av prover tagits. Rapporterna har varit att han blivit liiite bättre, men långt ifrån bra!!

I förmiddags ringde Maria, nu hade man i alla fall hittat en bakterie efter ett nytt prov och en ny odling, alltså kunde man börja med antibiotika, men eftersom man ändå inte visste riktigt vad som var problemet fick han 2 olika sorter. Man hade oxå pratat om att det kanske hade nåt med skelettet att göra och man skulle göra nya undersökningar till veckan. Hörde på Maria att hon var rätt uppgiven, men hon skulle ändå gå en sväng på stan med Selina, passa på att få lite luft när Markus var där. Klumpen i magen ville inte försvinna.....

Åkte sen till Raguna kyrkogård för att rensa bort alla blommor och göra fint med ljung och enris på våra gravar. Gjorde oxå nåt som jag aldrig brukar göra, jag satt en lång stund på både min pappas och mina morföräldrars gravar, med knäppta händer och pratade förstånd med "nån" att se till att Sigge blev frisk!! Hade oxå tagit med mig våra gravlyktor och tände ljus i dem, något vi aldrig brukar göra förrän vid Allhelgona, men det bara kändes så rätt.

När jag efter en lång stund kom tillbaks till bilen hade jag 3 missade samtal, från Maria!! Jag ringde upp men tror aldrig att jag hann bli orolig, (visade sig att hon oxå skickat ett SMS, att det var nåt bra hon ville) men en "glad" Maria i andra änden meddelade att man nu konstaterat att Sigge hade lunginflammation!! Man hade redan förra lördan röntgat hans lungor som då inte visade på nånting, sen har man med jämna mellanrum lyssnat på hans lungor som hela tiden låtit bra. Idag lät dom oxå bra, men nån kom tydligen på att man åter skulle röntga dem och då visade det sig att den ena lungan inte mådde så bra. Nu tror man att det kanske först var ett virus som sen blev en bakterie, men nu har man ju nåt att medicinera för så han får rätt behandling.

Givetvis tror jag inte att mina knäppta händer på gravarna har med det hela att göra egentligen, men det kändes som jag blivit bönhörd!  Har varit med om nåt liknande 2 gånger förut, fast inte på samma sätt, men båda gångerna har det handlat om min pappa.

Första gången var dagen före hans begravning, när jag absolut måste klippa gräsmattan hos mamma, för att jag visste att pappa alltid varit så noga med det. Pelle o jag var där och klippte hela gräsmattan och sen på begravinigen var jag alldeles lugn för jag visste att han var nöjd. Den andra gången var att jag på hans 100-årsdag bara kände att jag var tvungen att fara upp på graven med en blomma. Han var född 12 maj så det var ju innan blomsäsongen, men jag köpte en stor fin ros och lade på graven och det kändes så rätt den gången oxå.

Nu kanske man kan andas igen!!

Var rädda om varandra!!
RSS 2.0