Vilka nerver...

....hon måste ha Helena Jonsson. Tänka att kunna skjuta fullt och åka så snabbt, när det måste snurra så många tankar genom hennes huvud, all press som andra sätter på henne och som hon själv säkert oxå sätter på sig själv, när hon måste vara så trött efter alla dessa tävlingar. Och ändå presterar hon på topp, jag är så imponerad av hennes tävling idag. Säger bara ett stort GRATTIS!!


En vecka...

...har nu gått sen sist jag bloggade. Har jobbat hela veckan trots min hosta, och från i torsdags så har den nästan helt försvunnit. Känns jätteskönt att det äntligen är på väg åt rätt håll, att man kanske snart känner att lusten att göra saker börjar komma tillbaka, liksom orken. I går skulle jag o P fara till Sundsvall/Birsta fram och tillbaka, men vi var inte hemma förrän efter 5. Jag handlade lite nya saker till vardagsrummet och en del nya kläder. Tänk att man alltid måste köpa nytt, även fast man har alldeles tillräckligt av allt, både saker och kläder, men det är ju så roligt att köpa nya saker, eller inte att köpa men att ha sakerna. Nu ska jag bara stryka de nya gardinerna så är det vårfint i vardagsrummet.

Har besök idag, S är här medans M&M är till Sundsvall/Birsta, dom får gärna stanna länge för det är så mysigt när hon är här. Just nu ligger hon i våran dubbelsäng och sover, ska gå och snusa lite på henne nu och sen ska jag titta på skidskytte, sista tävlingen för i år.  Håller tummarna för Helena Jonsson.och hoppas hon får några veckor ledigt, utan träning, efter idag..

Usch & fy & tvi....

...vad förkyld jag har varit/är. Började i söndags på eftermiddan, sen har jag haft feber och hosta och inte sovit på nätterna förräns i natt när jag sovit hela natten. Tyckte att jag kände mej bättre i torsdags men sen igår var det bara blä igen. Igår kväll tänkte jag att jag nog skulle vara tvungen att ringa sjukvårdsupplysningen idag för jag var säker på att det var lunginflammation, dessuteom blev det lock i ena örat igår och mot det hjälpte inte ens nässpray. Ja, inatt har jag så sovit som en stock, tror inte jag hostat en endaste gång, vet att jag vaknade till nån gång och det var alldeles svettigt i sängen, men tänkte att det nog kanske var det som behövdes för att få ut allt ur kroppen, så jag sov bara vidare. Vaknade i morse pigg och utvilad, hostan är på ett helt annat sätt idag och det har lossat upp i bröstet så det känns jätteskönt. Örat har oxå gått till sig här på morron. Så nu finns det hopp om livet igen. Ska bädda rent i sängarna och sen ska jag gå ut i solen och andas in frisk och fräsch luft och bara njuta. Helt frisk är jag ju inte, men i alla fall på god väg, så skönt för jag vet inte att jag varit så här förkyld så länge förut. Tror aldrig jag varit hemma från jobbet en hel vecka nån gång förut, men det har verkligen varit behövligt den här gången.Luktar vår!!

Idag har det verkligen känts och luktat vår. Det har droppat från taken, solen har skinit (heter det så) till och från och jag har suttit ute med ansiktet emot den. Så härligt!! Det är ju dags att det blir varmt på dagarna nu, så all den myckna snön kan börja tina bort, kommer nog att ta ett tag, antar jag.


Stressmoment

Har varit ledig måndag och tisdag vilket var jätteskönt. Jag var ledig för att kände att jag ville städa så där lite mer än bara dammsuga och torka golv, att känna att jag hade städat grundligt i alla fall i den del av huset där vi befinner oss mest. Känns inte kul att alltid känna på helgen att man måste städa, det är ett ständigt stressmoment att inte bara kunna känna att man inte behöver ha en massa måsten varje helg. Därför känns det så skönt nu när man vet att det är gjort.

Ett annat stressmoment är på jobbet när det ringer massor och det är väldigt få inloggade på telefonerna. Det som jag tycker är så stressande och som gör mig frustrerad är inte att det är x antal som väntar i kö, utan att inte alla kan vara solidariska och vara påloggade på telefonerna, den känslan är väldigt energikrävande tycker jag.

Stressande är oxå när man ligger på kvällen/natten och inte kan somna. P är jätteförkyld och i natt har han hostat och låtit allmänt konstigt och jag har tittat på klockan minst en gång i timmen och känt paniken över att jag måste sova för att väckarklockan snart ringer och jag i alla fall måste vara hyfsat pigg på jobbet. Kan säga att det inte blev mycket sömn sammanlagt och att dagen krupit fram i snigelfart och att jag nu nog är övertrött.....

Stress, stress, stress............................

Gregoriemarknad

Idag har vi varit på Gregoriemarknad i Östersund. Jättemycket folk att trängas med och som vanligt blåste det kallt. Många knallar var ihopträngda i området nedanför Stortorget och i Badhusparken. Många stånd med mat, man skulle säkert kunna äta sig mätt bara genom att provsmaka lite här och där. Själv köpte jag en massa sockar, har blivit lite av en tradition, i år var det 14 par för 100:-. P köpte tunnbröd och färskrökt fisk som vi har smaskat på sen vi kom hem. En del försäljare är ju bättre än andra, den här gången var det en kille som sålde borrar som borrade i ALLT, och då menar jag allt, det var betong, trä, glas, kakel, genom en fil och säkert något mer med samma borr. Den blev så varm att en tändsticka tändes när han tog upp den. Såg ju väldigt bra ut, P bad att han skulle ta en annan borr från en annan förpackning, det gjorde han oxå och det gick lika bra, men det blev ingen affär.

P är nämligen lite luttrad av demonstrerande knallar, en gång för många år sedan när vi var på Gregoriemarknad med I och K kom herrarna glada i hågen och hade köpt saxar som kunde klippa igenom 50-öringar och alltså var jättevassa, men jag kan lova att vi aldrig lyckades klippa igenom en endaste 50-öring. Om det var saxen eller slanten som var riggad vet jag inte, men nån har blivit påmind om händelsen ett flertal gånger!!

Efter Gregorierundan blev det en runda i affärerna, jag köpte ett par skor och 2 mössor och några påskägg, det är ju inte så länge kvar till påsk.

     Se hela bilden

Grattis!!

Grattis Maria på 28-årsdagen!!

Kram!!Googlade och fick fram denna bild!

Floating

Idag har jag prövat floating hos Marie-Kristin, Hälsa och Helhet i Stugun. Det var jätteskönt men jag somnade aldrig, men jag rörde inte på mig på 45 min och hittade genast en bra ställning som passade mig. Kan helt klart tänka mig att göra om det, men då ska jag ha lite lägre volym på musiken, tror det var den som gjorde att jag aldrig somnade. Eftersom jag inte tycker om att bada där jag inte bottnar var det en väldigt häftig känsla att flyta helt av sig själv, ja jag kan helt klart rekommendera denna avslappning till alla.

 Ett sånt här kar hade hon

Framförhållning

Idag har jag beställt biljetter till Globen 20 november 2009 för att lyssna på dessa unga pojkar, nåt att se fram emot till hösten.

Cliff Richard & The Shadows, fredag 20 november 2009, kl 19.30

RSS 2.0