En dag med Selina

Igår hade jag förmånen att få tillbringa hela dagen med Selina! När jag tittar på korten slår det mig att det är som Skalmans ät och sovklocka, men man kan ju inte fota när man gosar och myser själv!


































Kams - som den görs i Östjämtland

 

Kamsrecept från Fors

Färskost: Värm c:a 2 liter gammaldagsmjölk finger varm tillsätt 0.25Msk Ostlöpe rör om låt stå tills den ystar sig ta sedan upp ostmassan med hålslev och krama sedan ur vasslan i te x en sil. (spar sedan vasslan).

 

Sötost:

 2½ liter mjölk kokas upp rör i ½ liter filmjölk eller 0.25Msk ostlöpe, 1 ägg,½ kanel och låt det sedan sjuda tills lämplig konsistens Toppa i början utav kokningen ostmassan med 1 dl sirap ta upp och sila bort vasslan.(spar sedan vasslan) 


 Kams: 2½ dl mjölk,310g kornmjöl,120gr vetemjöl. 1/4 dl sirap, ½hg messmör, salt.

Blanda samman ingredienserna till en deg och kavla ut kakor c:a ½ cm tjocka koka dem i en vassla som blev över när du gjorde färsk och sötosten ,när kamsen flyter upp är de färdiga.

 

Servera med Sötost+ Färskost+ Messmör+ Smör


RSS 2.0