Diggiloo

Har just bevittnat årets upplaga av Diggiloo vid Thai Paviljongen. Helt klart sevärt, kul att se artisterna göra saker som de normalt inte gör. Tur med vädret i år oxå, MEN jag upptäckte när jag for hem att det börjar bli väldigt mörkt, hösten kommer med stormsteg känns det som.

Två saker har jag funderat på ikväll:

1 Måste alla köra ut sina bilar FÖRST från parkeringen??? Det blir totalt kaos varje år, vissa kryssar mellan olika köer för att kanske komma hem 3 minuter tidigare. Det tutas och varvas bilar, kommer ihåg första året då var det oxå 2 bilar som touchade i varandra i jakten på att komma iväg

2 Om man har åkt väldigt många mil för att se föreställningen, man har varit ute i väldigt god tid, VARFÖR far man då hem strax efter pausen, VARFÖR ser man inte hela föreställningen som man har betalt pengar för att se. Varje år ser man detta fenomen, att strax efter paus börjar en hel del människor packa ihop sina saker och gå mot parkeringen, och det är inte bara en person utan det pågår hela tiden ända till föreställningen är slut och det har varit likadant varje år.

Ja, jag bara undrar.....


Till salu: Jättesurlina

Måste bara berätta om när P kom hem en dag för några år sedan och hade läst en skylt nånstans efter vägen om att det var Jättesurlinor till salu, och han undrade om jag visste vad det var. Gissa om jag/vi fick oss ett gott skratt när jag berättade vad det egentligen hade stått på skylten!!


En * i himlen

Igår fick jag nog en stjärna i himlen. Var på Statoil i Hammar´n och tankade när det kom en bil och ställde sig vid bensinpumpen. I bilen satt ett äldre par och jag såg att de såg fundersamma ut. Efter en stund klev mannen ur bilen och ställde sig utanför den. När jag hade tankat klart kom han fram till mig med 3 hundralappar och frågade om han kunde få tanka med mitt kort, eftersom dom inte tog sig till nästa mack. Han hade kort på OKQ8 men den macken finns ju inte kvar längre.

Jag använder ju alltid kort, tycker att kontanter är av ondo på många sätt, bl a genom rånrisken, MEN jag tycker det är bedrövligt att en turisrort som Hammarstrand inte har en riktig bensinmack. För nån vecka sen när det var teleavbrott fungerade inte pumparna på hela dagen  t ex, vilken bra service för alla turister på genomresa som behöver fylla på tanken. Fast det kanske är en bra affärsidé, om folk inte kan resa vidare kanske dom handlar och äter på plats istället!!

40-årsjubileum

Ja, idag var det alltså dags för 40 års jubileum för konfirmationen, det var inte så hemskt som jag trodde, men tyvärr var vi bara 8 tappra skälar av ca 30. Men vi kände igen varandra och hade en trevlig stund tillsammans. God mat fick vi på Hembygdsgården.

Blev lite fundersam när jag kom till kyrkan och det redan stod en massa äldre människor där och jag liksom inte såg nån bekant, Snart visade det sig dock att det även var 50-årsjubilarer där så det var ju inte så konstigt!!

Hann även med en sväng till Zorb-center, kom dit precis till finalen av traktorracet och det är ju egentligen det enda man behöver se. Igår blev det en heldag däruppe med snöskoter och gräsklipparrace och sedan pubafton på kvällen. En fullspäckad och bra helg med andra ord.

Semester!!!

Jag har precis börjat min semester, 3 veckor som säkert kommer att gå väldigt fort!!! Känns så skönt!! Synd bara att vädret mer påminner om höst :-(


RSS 2.0