Jaaa...eller ja...eller jaha....

Jag har fått jobb!!! Jag ska börja den 28/7 och allt känns bara konstigt o jobbigt o spännande o jag vet inte alla känslor som far runt i huvudet. Långa dagar blir det i alla fall om man ska åka buss eftersom det inte finns nåt som heter snabbussar här utan det tar en timme att åka ca 6 mil!!! Men eftersom bensin- och dieselpriset är så hutlöst höga känns det som ingen hit att åka egen bil, möjligtvis om man kan samåka en tre stycken, vi får väl se hur det blir med det. Nu blir jag riktigt stressad för jag känner att jag har så många saker som jag hade planerat att göra framöver hösten när jag skulle gå hemma och vara arbetslös. Har ju liksom "tagit tillvara" sommaren nu i flera veckor och inte gjort särskilt mycket nyttigheter. Får nog börja med att träna på att stiga upp tidigt på morgnarna för även om jag vaknar tidigt så kan jag ju ligga o dra mig i flera timmar, o ev somnar jag om en sväng oxå, men det är slut på det nu.

Var till Sundsvall igår, (skjutsade http://helelena.blogg.se/ & E & V till tåget, dom skulle till Stockholm på semester) och för en gångs skull hittade jag flera klädesplagg som jag tyckte om och som passade. Kan det ha varit inspirationen om jobbet eller var det bara en lyckträff, för jag kan säga att jag har varit där många gånger och inte hittat nånting som jag velat köpa. Kanske var det en kombination för jag var verkligen i behov av lite nytt efter att ha gått omkring här hemma i träningsoverallsbyxor och t-shirt sen i december när vi blev arbetsbefriade.

På kvällen fick vi besök av vår kompis A-K från Göteborg som blev änka i början av året. Hennes man dog givetvis alldeles för ung (54 år) och man inser att man ska ta tillvara på det man har och ha tid för varandra och göra många roliga saker tillsammans för i morron kan det vara för sent. En trevlig stund hade vi trots att det fattades en person, men hon börjar så sakta se framåt, men man inser att det är mycket praktiskt som måste ordnas en sån här gång fast man egentligen är i chock o kanske egentligen inte inte alls är kapabel till det.

Med det vill jag komma till att vi i alla fall har börjat prata om att eventuellt, kanske börja fundera på att sälja vårat stora hus, men det kommer nog att ta tid för jag tror att man först måste ställa om sig mentalt för det kommer att bli en väldigt stor förändring i så fall, speciellt för P som bott i stort sett hela sitt liv i detta hus. Det känns ju väldigt konstig att bara bo 2 personer i det här huset där vi en gång i tiden var 9 stycken och vi var defenitivt inte trångbodda då heller. Vi får väl se hur/när det blir men det vore ju skönt att ha nåt mindre att städa!

Kams

Nu har jag nog slagit rekord i att äta kams, har redan ätit 3 gånger den här sommaren. Midsommarafton är det ju tradition att äta nere på Hembygdsgården, i går på Forsdraget blev det gång nr 2 på samma ställe, men idag var det Hammarstrands Marknad och kams såldes på Wildhussen. Äntligen innehöll portionen oxå vitost, vilket jag tycker är ett måste, men pga nån EU-bestämmelse numer måste tillagas eller förvaras på nåt speciellt sätt som inte fungerar på alla utomhusarrangemang. Mums.........

Forsdraget ja. Känns som detta arrangemang numer bara består av en massa nasare med tingeltangel och skit och att det har överlevt sig själv. Tråkigt, tråkigt! Kanske dags att ta en paus och hitta på nåt nytt, kanske börja med att öppna en massa affärer så att arrangemanget åter kan flytta tillbaks till byn.

Hammarstrands Marknad har jag under ett par år tyckt ha gått på sparlåga, men i år var det massor av människor i farten, visserligen dessa tingeltangel-nasare men oxå en massa hantverkare från bygden. Förutom kams serverades det kolbullar, stekt strömming, munkar, kakor och säker nåt mer som jag missade. Underhållning på många ställen och så en massa hemvändare. Ja iår var det riktigt trevligt!

I helgen blir det traktor-race om vädret tillåter!
 

Gräsklippning

Har kommit på att gräsklippning är riktigt bra motion, bara gräsmattan är tillräckligt stor vill säga. Idag har jag klippt gräsmattan hemma, vilket i vanliga fall P alltid gör, det tar ca 2 timmar och är riktigt jobbigt. Hela vår gård lutar ju lite så det blir upp och ner och ibland i nån konstig vinkel på tvären. Men det är ju så skönt när man ser hur fint det blir och att det sen är gjort för minst en vecka framåt. Mindre roligt var det när jag kom in och såg att det var ett stort hål i ett av våra köksfönster, måste ha flugit iväg en sten fast jag inte märkt det. Ja det är tacken det för att man ska vara hjälpsam:-) I vanliga fall klipper jag bara gräsmattan hos min mamma, den är ungefär lika stor och tar lika länge, men den är helt platt så det känns som det går lite lättare men motion blir det ju hur som helst.

Nåt jag kommit på att jag alltid gör när jag klipper gräsmattan är att jag försöker göra den lite större, jag försöker alltid klippa nån halv decimeter utanför där det är klippt innan för att det ska bli större yta som är finklippt och lite minder "skrabbslåtter", vet inte om det har nån nytta men jag gör ofta så.

Ja nu när motionen är avklarad för idag kan man med gott samvete sätta sig på balkongen med ett stort glas kall saft och nåt gott fika och bara slappa. I morrn är en ny dag och kanske dags för en ny gräsmatta.

Morgonpigg?

Nä, det kan man inte säga att jag är, men nu har jag i alla fall varit tur&retur till Sundsvall och ätit frukost och även suttit framför datorn en bra stund och klockan har inte slagit 8.00 än. Varför nu denna tidiga tripp till Sundsvall? Jo, P kör lastbil där och pendlar emellan med berlingon, går ju både snabbare och blir billigare, och nu skulle båda bilarna hem till helgen så då får man ju ställa upp för att "slippa" göra en extra resa i eftermiddag när solen steker som värst. Slippa inom situationstecken för egentligen besöker jag ju gärna Birsta varje vecka om det skulle ges tillfälle! Känns som det kommer att bli en väldigt lång dag nu när man är uppe så tidigt, så det gäller väl att utnyttja den på bästa sätt. Blir nog i solen, eller i varje fall utomhus, för det känns inte så frestande att vara inne när det är så fint väder.

RSS 2.0