Semester dag 4, 17/8 87 mil

Vaknade som vanligt tidigt, varför kan man inte sova när man har semester, men det var nog dom skönaste sängarna vi sovit i på den här resan! Dock låg jag upp och ner, TVn hängde nämligen i en ställning precis ovanför mitt huvud, och det kändes inte helt optimalt att sova under den!! Den hängde kvar på morron i alla fall!!

Vi klev upp och åt frukost och då ringde telefonen, P´s chaufför ringde och sa att han nog inte ville köra nåt mer eftersom det bara strulat dom 2 tidigare dagarna! DÄR & DÅ TOG SEMESTERN SLUT, kan man nog säga! Såg hur håret reste sig på P och såg hans vilda blick! Bilbrist och mycket körning och hans bil skulle stå, ingen bra kombination!!

Dom hade världens sötaste små kaviartuber, tillsammans med den stora ser det ut som en delfinmamma och hennes bebis:-)Nåväl vi var ju nästan 90 mil hemifrån och kunde ju inte bara flyga hem så vi bestämde att vi skulle övernatta i Luleå och sen åka hem nästa dag. Vi startade resan söderut, svängde in i Finland vid Pello och sedan tillbaka in i Sverige vid Övertorneå.

 Torneälven och Sverige på andra sidan! Stannade till vid Kokkolaforsen, som nog är mäktigare på våren, och sen ner till Haparanda och en sväng in i Torneå.Vidare ner mot Luleå, men eftersom klockan inte var särskilt mycket kändes det som att vi skulle fortsätta en bit till. Dessutom regnade det lite så vi körde en runda genom stan och sen fortsatte vi. Några älgar såg vi efter vägen, men eftersom chaufförn hade så bråttom blev det inga kort, dom höll sig i alla fall på rätt sida viltstängslen.Vi passerade Piteå och Skellefteå, med lite rundturer i varje stad, (i Skellefteå försökte vi leta reda på IC´s kontor, men misslyckades) men fortfarande var inte klockan så mycket så vi fortsatte, bestämde att vi skulle övernatta hos Kickan i Umeå, då hade vi inte så långt hem nästa dag!

Kom till Umeå vid halv 6, träffade Kickan och A, for iväg och åt pizza/sallad med dom (där åt vi 4 personer för mindre än vad vi åt 2 för i Norge) och när vi var klara var klockan 7, så vi for dom sista milen hem oxå och var hemma strax efter 10!!

Borta bra men hemma bäst?? Ja visst är det skönt att vara hemma, att sova i sin egen säng osv, men lite snöpligt är det ju eftersom vi inte skulle vara hemma förrän sent på fredag och det är ju alltid kul att se nya saker.....268 mil på 4 dagar är lite mycket även för oss som tycker om att åka bil!

Trötta och lite besvikna somnade vi ganska omgående och vaknade halv 9 nästa morron.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0