Semester dag 3 16/8 49 mil

Hejåhå vad vi åker bil!! Idag har vi åkt från Tromsö via Karesuando och landat i Pajala!! Från Norge, via Finland ca 11 mil och sen tillbaka till Sverige! Och hela tiden sol och 19 - 22 grader, helt fantastiskt när man hört hur det varit hemma!

Vi gjorde lite sightseeing i Tromsö innan vi for vidare, bl a var vi och tittade på flygplatsen, ett måste enligt mannen! För att komma dit åkte vi igenom en lång tunnel och den innehöll bl a 3 rondeller, har aldrig varit med om det tidigare. När vi var vid flygplatsen var det VÄLDIGT nära att vi krockat, vi åkte på vad vi båda uppfattade vara huvudvägen, men det visade sig att vi skulle lämna företräde till dem som kom från ett köpcentra, mysko!! Men det gick bra om än med hjärtat i halsgropen en stund!Sen letade vi oss ut från Tromsö, vi beskådade de fantastiska vyerna som varken jag eller P kan se oss mätta på, ingen av oss vill egentligen köra för vi vill bara titta och insupa allt! Har kommit på att hur än många kort man tar kan man ändå aldrig återge det mäktiga i scenariot!! Men, men man kan ju inte låta bli att fota ändå!!

Här såg vattnet alldeles turkos ut!

Vi letade oss vidare mot Kilpisjärvi och var då inne i Finland.  Tror att det är i närheten av Treriksröset, men såg ingen information om det, så vi stannade aldrig. Sen åkte vi ca 11 tråkiga mil på Finska sidan, bra väg men inte så fin utsikt och raksträckor i det oändliga, den längsta var ca 5 km! Lite renar såg vi oxå igen, inte en ren har vi sett från Kiruna och hela resan genom Norge! Att Finland är de 10 000 sjöarnas land märkte vi oxå.

I Karesuanto tog vi bron över till svenska Karesuando där vi åt lunch på ett litet suspekt ställe! Men solen sken i alla fall!! Sen bestämde vi oss för att ta vägen på svenska sidan med slutmålet Pajala, "bara" 19 mil av tråkig väg, dessutom var det ett flera mil långt vägarbete så det gick inte särskilt snabbt. Till det så strular det för P´s chaufför och mobilmottagningen var inte den bästa så vi fick stå still i flera omgångar!! En stressad P som helst skulle nonstop köra ända hem!! SUCK!! Tur att renarna piggade upp mig med jämna mellanrum!


Nu har vi landat i Pajala och solen skiner från en klarblå himmel, däremot verkar det ska bli skyfall häruppe oxå i morrn så vi får se hur långt vi kommer! De här välkomnade oss när vi kom in på hotellet:-)Kommentarer
Postat av: Helena

Jag gillar oxå de fantastiska fjällvyerna och har sagt till EMil flera gånger att jag vill åka på "norrsemester"!!

2011-08-20 @ 10:50:35
URL: http://helelena.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0