Semester dag 2 15/8 51 mil

Ny dag och nytt slutmål! Tyvärr har inte nattsömnen varit så god, för ett gäng epa-traktorer, utan ljuddämpare, terroriserade stan hela natten, dom sista hörde vi vid halv 7 på morron!! Utsikten från vårt hotellrum var dock helt ok.

Vi startade dagen med lite sightseeing i Kiruna och dess omgivningar.En väldigt fin kyrka bl a. 
Tyvärr blev det ingen guidad rundtur, eftersom dom bestämt att det är slut på högsäsongen och därför bara hade 2 turer fr o m idag, den första missades med en kvart och den andra gick inte förrän på kl 13 och höll på nästan 3 timmar. Genom lite civil olydnad lyckades vi i alla fall se en stor dumper!!
Vi for en sväng till Jukkasjärvi för att ev se alla ställningar till Ishotellet, men det enda som fanns var 2 jättestora förråd och en stor sandplan. Däremot såg man till Kiruna därifrån.Vid 12 for vi vidare mot Narvik. Över fjället med en hel del fin natur. I Björkliden såg vi oxå Lapporten och en lång bit av vägen hade vi Torne träsk på höger sida, ett enormt sjösystem! En illussion fattigare är jag, har ju som tänkt mig att Kiruna ligger vid foten av Kebnekaise men så är det definitivt inte. Kebnekaise ligger i Abisko och det är många mil från Kiruna och inte vet jag vilket av alla fjäll som var Kebnekaise heller. Hmmm.....På norska sidan, på väg ner mot Narvik.


Vi anlände till Narvik som visade sig vara en liten stad som dessutom inte verkade särskilt rolig, vi såg i alla fall  hamnen för malmutlastningen men sen drog vi vidare med slutmålet Tromsö.Bilder från resan mellan Narvik och Tromsö, så otroligt vackert!!En egyptisk sfinx, eller??

Frampå kvällen blev vi rätt hungriga o tyckte det skulle dröja lite för länge innan vi var framme i Tromsö, så efter ett antal försök på ställen som visade sig vara stängda gick vi in på ett ställe i Bardu. En rätt hade dom, "Köttkaka med potatis" förklarade han, försökte med stora köttbullar, men det var nog snarare köttfärsbiffar med potatis, urkokta grönsaker och hummus tror jag det var. Helt ok mat, MEN priset får en att hicka till. Jag hade 350 NOK kvar sen förra norgeresan så jag skulle betala och trodde nog att jag skulle få en hel del kvar, men 330 NOK kostade det, vågade inte titta på P utan höll god min och betalade!! Inser ju sen att det inte alls var nåt överpris för vi kollade på kvällen i Tromsö och bara en hamburgare kostar mellan 120 & 140 NOK beroende på storlek!! Vi kom fram dit vid ½8 och checkade in på SAS Radison alldeles nere vid vattnet. En vacker kyrkbyggnad fanns vid den magnifika bron som tog oss in till staden.  Strosade runt i staden på kvällen och sen somnade vi ganska tidigt, det är jobbigt att åka bil!!


Hela dagen var det mellan 20 & 24 grader och sol!!

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Vad bekanta alla bilder känns. Vi var också däruppe förra veckan.

2011-08-21 @ 14:44:08
URL: http://kajsalinnea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0